Teisėjas: D. Trumpas sukčiavo išpūsdamas turto vertę | Diena.lt

TEISĖJAS: D. TRUMPAS SUKČIAVO IŠPŪSDAMAS TURTO VERTĘ

  • 1

JAV verslo magnatas, buvęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir jo sūnūs Ericas (Erikas) bei Donaldas jaunesnysis daug metų sukčiavo išpūsdami šeimos nekilnojamojo turto įmonės „Trump Organization“ nekilnojamojo ir finansinio turto vertę, antradienį nusprendė Niujorko teisėjas.

Teisėjo Arthuro Engorono (Arturo Engorono) sprendimas yra nesėkmė buvusiam prezidentui prieš civilinės bylos nagrinėjimą, turintį prasidėti pirmadienį.

Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James (Letiša Džeims) yra apkaltinusi D. Trumpą ir du jo vyriausius sūnus sukčiavimu – itin išpūstų skaičių teikimu bankams ir draudikams.

Ieškinyje teigiama, kad jie daugelį metų melavo mokesčių rinkėjams, skolintojams ir draudikams – savo naudai nuolat neteisingai nurodydavo organizacijos turto vertę.

Prieš pradedant teismo procesą D. Trumpo teisininkai prašė teisėjo nagrinėti bylą pagreitinta tvarka ir priimti sprendimą jo naudai.

L. James taip pat prašė nagrinėti bylą pagreitinta tvarka, tačiau siekė, kad D. Trumpas būtų pripažintas atsakingu, ir teisėjas stojo generalinės prokurorės pusėn.

Prokurorė reikalauja, kad būtų skirtos 250 mln. dolerių (234 mln. eurų) vertės baudos, o D. Trumpas bei jo sūnūs būtų nušalinti nuo „Trump Organization“ valdymo.

Ji teigia, jog buvęs JAV prezidentas ir jo bendrininkai 2011–2021 metų laikotarpiu kasmet bankams ir draudikams pateikdavo smarkiai išpūstus skaičius, kad užsitikrintų ir išlaikytų paskolas ir draudimą palankesnėmis sąlygomis.

Įtariama, kad jie apgaulės būdu pervertino bendrovės turto grynąją vertę milijardais dolerių (eurų) ir dėl to neteisėtai sutaupė bei įgijo šimtus milijonų dolerių (eurų) pelno.

Pasak L. James, D. Trumpo turtas būdavo pervertintas nuo 1,9 mlrd. iki 3,6 mlrd. dolerių (nuo 1,78 mlrd. iki 3,37 mlrd. eurų) per metus.

Pats D. Trumpas, kuris yra pagrindinis pretendentas tapti respublikonų kandidatu 2024 metų prezidento rinkimuose, pasmerkė bylą kaip raganų medžioklę ir L. James, kuri yra juodaodė demokratė, pavadino rasiste.

Sausį Niujorko teismas skyrė „Trump Organization“ 1,6 mln. dolerių (1,5 mln. eurų) baudą baudžiamojoje mokestinio ir finansinio sukčiavimo byloje.

Dukart apkaltos sulaukusiam 77-erių magnatui taip pat pateikti federaliniai baudžiamieji kaltinimai dėl netinkamo įslaptintų dokumentų, kuriuos savo prezidento kadencijos pabaigoje išsivežė iš Baltųjų rūmų, tvarkymo ir kaltinimai sąmokslu dėl bandymo panaikinti 2020-ųjų rinkimų rezultatus.

Jam taip pat pateikti valstijų kaltinimai: Niujorke dėl įtariamų 2016 metų prezidento rinkimų išvakarėse atliktų mokėjimų pornografijos aktorei už tylėjimą apie jųdviejų romaną, ir Džordžijoje dėl spaudimo valstijos pareigūnams panaikinti demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę 2020-ųjų rinkimuose.

Gegužę civilinėje byloje D. Trumpas taip pat buvo pripažintas atsakingu už tai, kad 1996 metais naudojo seksualinę prievartą prieš vieną žurnalo apžvalgininkę ir kad praėjusiais metais apšmeižė ją savo išsakytais komentarais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

visa zydbankine /antis/ kvakses kol jav KT prades gaudyt tuos /anc iukus ir isvirs is ju skania sriuba visiems ir tai bus galaktyku lygio s vente visiems pereinant i 4 visatos pazinimo lygi -;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-

SUSIJUSIOS NAUJIENOS