Teismas atsisakė nušalinti prokurorus Rusijos aktyvisto byloje | Diena.lt

TEISMAS ATSISAKĖ NUŠALINTI PROKURORUS RUSIJOS AKTYVISTO BYLOJE

  • 0

Rusijos Kirovo rajono teismas atsisakė nušalinti prokurorus, kaip prašė turto grobstymu iš valstybinės miškų įmonės kaltinamų opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno ir verslininko Piotro Oficerovo advokatai.

„Nušalinti prokuratūros atstovus pagrindo nėra“, – sprendimą pirmadienį paskelbė teisėjas Aleksejus Vtiurinas.

Pasak kaltinamųjų advokatų, prokurorai Jevgenijus Čeremisinovas ir Sergejus Bogdanovnė negali dalyvauti byloje, nes 2013 metais jie dalyvavo nagrinėjant šią bylą pirmą kartą.

Kirovo mieste teismas prieš savaitę pradėjo iš naujo nagrinėti A. Navalno bylą dėl grobstymo, Aukščiausiajam Teismui atmetus pradinį 2013 metų verdiktą, kuriuo buvo pripažinta jo kaltė.

A. Navalno advokatai prašė Teismo nutraukti bylą, kurioje jis kaltinamas pavogęs iš valstybinės kompanijos medienos už 500 tūkst. dolerių (470 tūkst. eurų). Kritikai sako, kad šis procesas yra politiškai motyvuotas.

A. Navalnas, garsiausias Rusijos opozicijos lyderis, žurnalistams sakė, kad pakartotinio bylos nagrinėjimo tikslas yra atkurti pradinį nuosprendį, pagal kurį jis negali kelti savo kandidatūros rinkimuose.

Rusijos Aukščiausiasis Teismas bylą nagrinėti iš naujo grąžino praėjusį mėnesį. Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) vasarį nusprendė, kad Rusija pažeidė A. Navalno teisę į teisingą teismą.

A. Navalnas lapkritį skundėsi, kad ši byla turėjo būti panaikinta ir kad pakartotinis nagrinėjimas reiškia, kad jam teks nuolat važinėti į posėdžius Kirove bei atsitraukti nuo savo politinės veiklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS