Televizija „CNN Philippines“ uždaroma dėl finansinių nuostolių | Diena.lt

TELEVIZIJA „CNN PHILIPPINES“ UŽDAROMA DĖL FINANSINIŲ NUOSTOLIŲ

  • 0

Filipinų televizijos kanalas „CNN Philippines“ nuo sausio 31 dienos dėl didelių finansinių nuostolių nutrauks savo veiklą, pirmadienį pranešė jos savininkas.

Tai naujausias smūgis Pietryčių Azijos šalies žiniasklaidos industrijai.

2015 metais televizija pradėjo veikti Filipinuose kaip CNN franšizė, daugiausia anglų kalba transliuojanti naujienas nemokamoje, kabelinėje ir mokamoje televizijoje.

Pirmadienį darbuotojams buvo pranešta apie sprendimą nutraukti naujienų ir gamybos operacijas visose platformose.

„Sprendimas priimtas dėl didelių finansinių nuostolių, patirtų per pastaruosius metus, nepaisant didžiulių pastangų prisitaikyti ir diegti naujoves sparčiai besikeičiančioje ir sudėtingoje žiniasklaidos aplinkoje“, – teigė „CNN Philippines“ savininkė „Nine Media Corporation“, nepateikdama išsamesnės informacijos.

„Suprantame, kokį poveikį šis uždarymas turės mūsų brangiems darbuotojams ir talentams, todėl užtikriname, kad visiems nukentėjusiems darbuotojams bus išmokėtos išeitinės kompensacijos“, – pridūrė ji.

Uždarymas turės įtakos maždaug 300 darbuotojų, naujienų agentūrai AFP sakė vienas su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs darbuotojas.

Filipinų nacionalinė žurnalistų sąjunga teigė, kad uždarymas reiškia, jog „melagingų naujienų ir dezinformacijos laikais visuomenė turės dar vienu patikimu informacijos šaltiniu mažiau“.

Žiniasklaidos milžinė „ABS-CBN“ – buvusio prezidento Rodrigo Duterte (Rodrigo Dutertės) kritikė – buvo priversta sumažinti savo veiklą 2020 metais, kai praradus nemokamo eterio licenciją sumažėjo pajamos iš reklamos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS