„Tesla“ vadovas E. Muskas stoja prieš teismą šmeižto byloje | Diena.lt

„TESLA“ VADOVAS E. MUSKAS STOJA PRIEŠ TEISMĄ ŠMEIŽTO BYLOJE

„Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas (Ilonas Maskas) antradienį stoja prieš teismą už savo tviterio žinutes, kuriose britų gelbėtoją, padėjusį Tailande iš urvo išgelbėti 12 berniukų, pavadino „pedofilu“.

Byloje dėl šmeižto milijardierius bus iškviestas liudyti Los Andželo federaliniame teisme ir turės paaiškinti, ką norėjo pasakyti daugiau kaip prieš metus tviteryje išvadindamas britų speleologą Vernoną Unsworthą (Vernoną Ansvortą) „pedo vaikinu“, tarp jųdviejų kilus aštriam viešam ginčui, kai E. Muskas nuvyko į Tailandą ir pasisiūlė prisidėti prie gelbėjimo pastangų.

E. Musko išpuolis prieš narą, dirbusį Tailando urve įstrigusios berniukų futbolo komandos gelbėjimo operacijoje, net sukėlė klausimų dėl garsiojo verslininko vizionieriaus stabilumo ir lyderystės įgūdžių.

Vėliau E. Muskas per „Twitter“ atsiprašė dėl V. Unswortho užsipuolimo, kai naras verslininko pasiūlymą per operaciją Tailande naudoti „Tesla“ sukurtą miniatiūrinį povandeninį aparatą pavadino „rinkodaros triuku“.

E. Muskas žinutę apie „pedo vaikiną“, kurią daugelis suprato kaip užuominą apie pedofilą, ištrynė ir ginčijo pavartotų žodžių reikšmę. Jis tikino nenorėjęs apkaltinti šio vyro pedofilija ir tvirtino, kad Pietų Afrikoje, kur jis užaugo, toks epitetas yra plačiai vartojamas kaip nekaltas pašiepiantis apibūdinimas.

Tą patį jis rašė ir pareiškime teismui. „Tai „baisaus senio“ sinonimas, vartojamas siekiant įžeisti žmogų dėl jo išvaizdos ir elgesio“, – tvirtino verslininkas.

V. Unswortho advokatai pasišaipė iš tokių paaiškinimų ir sakė, kad juos paneigia viena vėlesnė tviterio žinutė, kurioje E. Muskas, atsakydamas į klausimą, ar kaltina V. Unsworthą esant pedofilu, parašė: „Lažinuosi iš pasirašyto dolerio, kad tai tiesa.“

Advokatai taip pat sakė, jog jis nusamdė privačių tyrėjų, kad šie iškastų įrodymų, esą V. Unsworthas tvirkina vaikus, bet tokių įrodymų niekada nebuvo surasta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS