Th. May oficialiai paliko Konservatorių partijos lyderio postą | Diena.lt

TH. MAY OFICIALIAI PALIKO KONSERVATORIŲ PARTIJOS LYDERIO POSTĄ

  • 4

Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May oficialiai paliko valdančiosios Konservatorių partijos lyderio postą.

Tai buvo sužinota penktadienį iš pranešimo spaudai, kurį paskelbė vadinamasis 1922-ųjų komitetas, vienijantis parlamentarus torius ir sprendžiantis konservatorių lyderio rinkimo ar pakeitimo klausimus.

„Gavę ministrės pirmininkės Th. May pranešimą apie jos atsistatydinimą iš Konservatorių partijos lyderio posto, 1922-ųjų komiteto pirmininkai kviečia partijos narius, norinčius iškelti savo kandidatūrą jos naujo vadovo rinkimuose, tai padaryti, - sakoma dokumente. - Th. May liks veikianti Konservatorių partijos vadovė, kol bus išrinktas jos įpėdinis“.

Gegužės 24 d. Th. May paskelbė nusprendusi birželio 7 d. atsistatydinti iš Konservatorių partijos lyderio posto. Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovė pastaraisiais mėnesiais susidūrė su labai stipriu ministrų kabineto narių ir deputatų konservatorių spaudimu.

Tad po savo atsistatydinimo ji tapo laikinąja partijos lydere ir liko vadovauti vyriausybei, kol baigsis naujo torių vadovo rinkimo procesas, formaliai prasidėsiantis birželio 10 d.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

o

ka dabar darys asmenybes kulto nesiotojai ir globejai gal reikes prancuzu revoliucijos kur lorda su globotiniais tures plaukti i antarktida ar argentina....

Gaila

Labai stengesi o atsisveikindama pravirko

Nerijus

Ji istikruju stengesi, bet viena lauke ne kare deja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS