Trūkstant darbuotojų, JK ministras siūlo įdarbinti prieglobsčio prašytojus | Diena.lt

TRŪKSTANT DARBUOTOJŲ, JK MINISTRAS SIŪLO ĮDARBINTI PRIEGLOBSČIO PRAŠYTOJUS

Dėl didelio darbuotojo stygiaus atskiruose sektoriuose britų teisingumo sekretorius Dominicas Raabas svarsto laisvas darbo vietas pasiūlyti prieglobsčio prašytojams.

Jis esąs atviras idėjai leisti dirbti asmenims, kurie laukia, kol bus išnagrinėti jų prieglobsčio prašymai, sakė D. Raabas žurnalui „The Spectator“.

„Jei jie išmoks kalbą ir galės dirbti, geriau integruosis ir įneš teigiamą indėlį“, - britų žiniasklaida citavo konservatorių politiką. Spragas darbo rinkoje esą galėtų užpildyti ir kaliniai bei buvę nuteistieji.

Šiuo metu prieglobsčio prašytojai Jungtinėje Karalystėje negali dirbti, kol nebaigta jų prieglobsčio prašymo nagrinėjimo procedūra. Oficialiai tai turėtų trukti ne ilgiau kaip pusmetį. Tačiau, anot pabėgėlių organizacijų, procedūros neretai užsitęsia iki dvejų metų.

Didžiojoje Britanijoje labai trūksta logistikos ir gastronomijos sektorių darbuotojų, ir tai turi rimtų padarinių. Daugelis darbuotojų iš ES šalių per pandemiją išvyko iš JK. Dėl naujų, griežtų imigracijos taisyklių po „Brexito“ jiems sugrįžti sudėtinga. Personalo stygius sukėlė ir dabartinę degalų krizę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Priprato žmonės gyventi iš pašalpų, neduokite pašalpų gal tada eis dirbti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS