Tūkstančiai JAV darbuotojų pradėjo „Streiką už juodųjų gyvybes“ | Diena.lt

TŪKSTANČIAI JAV DARBUOTOJŲ PRADĖJO „STREIKĄ UŽ JUODŲJŲ GYVYBES“

Tūkstančiai JAV darbuotojų visoje šalyje išėjo iš savo darbo vietų, kad parodytų solidarumą su „Juodųjų gyvybės svarbios“ („Black Lives Matter“, BLM) judėjimu ir kitomis mažumomis, kurios susiduria su rasizmu.

„Streikas už juodųjų gyvybes“ įtraukė darbuotojus iš įvairių sričių, kurie trumpam išėjo iš darbo vietos, taip ragindami nutraukti „sisteminį rasizmą“.

JAV žiniasklaida skelbė, kad daugiau nei 200 šalies miestų prie streiko prisijungė dešimtys tūkstančių žmonių.

Nors organizatoriai tikslaus dalyvių skaičiaus nepateikė, jų teigimu, San Franciske streikavo apie 1 500 valytojų, o Niujorke, Naujajame Džersyje ir Konektikute prie streiko prisijungė 6 000 slaugos darbuotojų.

Tuo tarpu Niujorke apie 100 žmonių surengė mitingą šalia Trumpo viešbučio. Protestuotojai reikalavo priimti įstatymą, kuriuo būtų suteikiama finansinė parama per pandemiją nukentėjusiems namų ūkiams.

Vadinamąjį HEROES aktą gegužę priėmė demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai, tačiau nuo tada jį blokuoja respublikonų kontroliuojamas Senatas.

Niujorke be slaugos darbuotojų prie streiko taip pat prisijungė durininkai ir valytojai. Niujorke koronaviruso protrūkis pražudė daugiau nei 22 tūkst., iš jų neproporcingai dažniau mirdavo juodaodžiai ir ispanakalbiai amerikiečiai.

„Mes esame tie, kurie palaikė ekonomiką ir saugojo visus, o ypač Niujorke mes sumažinome (užsikrėtimų) skaičius. Mes už tai turime būti gerbiami, mums turi būti atlyginta“, – sakė 42-ejų durininkas Jordanas Weissas.

Paslaugos darbuotojų tarptautinė profsąjunga teigė, kad protestai vyks daugiau nei dviejose dešimtyse miestų, įskaitant Bostoną, Los Andželą ir Čikagą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na taip.

Visuotinis pamišimas

man svarbesnes

sraigiu gyvybes

Anonimas

Kuris juodukai protestuoja - dirbantys, ar nedirbantys? Iš 40 mln. negrų dirba apie pusę

SUSIJUSIOS NAUJIENOS