Tūkstančiai žmonių Niujorke susirinko pademonstruoti solidarumo su Izraeliu | Diena.lt

TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ NIUJORKE SUSIRINKO PADEMONSTRUOTI SOLIDARUMO SU IZRAELIU

  • 1

Niujorke, turinčiame didžiausią žydų bendruomenę už žydų valstybės ribų, antradienį pademonstruoti solidarumo su Izraeliu buvo susirinkę tūkstančiai žmonių.

Niujorke gyvena beveik 2 mln. žydų ir šimtai tūkstančių musulmonų. Nuo spalio 7-osios, kai palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ netikėtai užpuolė Izraelį, šiame JAV mieste vyksta įtemptos demonstracijos – ir palestiniečių reikalo rėmėjų, ir žydų bei Izraelio gynėjų.

„Niujorkas solidarizuojasi su Izraeliu ir žydų bendruomene“, – antradienį susirinkusiai miniai pasakė Niujorko valstijos gubernatorė Kathy Hochul (Keiti Houkul).

„Stovime drauge, kad apgintume kiekvieną iš jūsų. Ir toliau jus ginsime“, – sakė K. Hochul. Ji yra nurodžiusi policijai sustiprinti patruliavimą.

JAV žydų grupės proizraelietišką tūkstančių žmonių susibūrimą organizavo vos už kelių metrų nuo Jungtinių Tautų būstinės ir pakvietė kalbėti Niujorko vadovus bei Izraelio dešiniojo sparno vyriausybės atstovus.

Izraelio ambasadoriaus JT Gilado Erdano žodžiai, kad žydų tauta nėra susiskaldžiusi, buvo palydėti plojimais.

„Mūsų priešai siekė išnaudoti mūsų nesutarimus. Jie siekė žiauriai žudyti mus tuo metu, kai mes, kaip jie galvojo, esame silpniausi, bet jie suklydo“, – kalbėjo diplomatas.

„Žydų tauta nėra susiskaldžiusi. Laisvasis pasaulis nėra susiskaldęs. Mes visi stovime drauge vieningu frontu – viena tauta, viena širdis – kovoti su blogio jėgomis“ – šaukė jis miniai, kur daug kas mojavo Izraelio vėliavomis.

Renginyje dalyvavęs Niujorko meras Ericas Adamsas (Erikas Adamsas), buvęs policininkas, neseniai lankėsi Izraelyje. „Izraelis turi teisę gintis. Jūsų kova yra mūsų kova“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

svilainis

Du milijonai Niujorke..Užuot su tiubeteikom ant pakaušių stūgavę,važiuotumėte gint skriaudžiamų savų tautiečių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS