Turistams bus draudžiama lankytis privačiuose Kioto geišų kvartalo skersgatviuose | Diena.lt

TURISTAMS BUS DRAUDŽIAMA LANKYTIS PRIVAČIUOSE KIOTO GEIŠŲ KVARTALO SKERSGATVIUOSE

Lankytojams bus draudžiama patekti į privačius garsiojo Kioto geišų kvartalo skersgatvius, ketvirtadienį pranešė vietos valdžios atstovas.

Po pandemijos gausius turistų srautus suvaldyti bandančio senojo Kioto miesto gyventojus nuo seno piktino netinkamas atvykėlių elgesys, ypač miesto Giono rajone, kuriame savo arbatinėse pasirodymus rengia „geiko“ (taip vietos kalba vadinamos geišos) ir jų jaunosios mokinės „maiko“.

Gruodį Giono rajono gyventojų taryba paragino Kioto miestą imtis spręsti šią problemą, sakydama, kad jų rajonas „nėra pramogų parkas“.

Vienas tarybos narys kalbėdamas su Japonijos žiniasklaida yra minėjęs atvejį, kai buvo suplėšytas vienos iš maiko kimono, kitas pasakojo apie merginai už apykaklės įkištą nuorūką.

Šiai problemai tebesitęsiant, taryba nusprendė imtis griežtesnių veiksmų.

„Prašysime turistų nuo balandžio nebesilankyti siaurose privačiose gatvelėse“, – naujienų agentūrai AFP pasakė vykdomasis tarybos narys Isokazu Ota.

„Nenorime to daryti, bet esame nevilty“, – kalbėjo jis, pridurdamas, kad rajone bus įrengta atitinkamų ženklų.

Pagrindinė Giono Hanamikodči gatvė toliau bus atvira turistams.

I. Ota teigimu, turistų grupės kartais „elgiasi kaip paparaciai“, kai iš siaurų gatvelių, kurių plotis tesiekia vos vieną ar du metrus, pasirodo geišos.

Prašysime turistų nuo balandžio nebesilankyti siaurose privačiose gatvelėse.

2019 m. Giono rajono taryba pastatė ženklų, kuriuose prašoma „nefotografuoti privačių kelių“ ir perspėjama, kad pažeidėjams gali būti skiriama iki 10 tūkst. jenų (67 JAV dolerių pagal šios dienos kursą) bauda.

Nepaisant daugelio klaidingos nuomonės, geišos nėra prostitutės – greičiau linksmintojos ir pasakotojos, itin gerai įvaldžiusios tradicinių Japonijos šokių meną, muzikos instrumentus ir mokančios įvairių tradicinių žaidimų.

Panaikinus per pandemiją įvestus ribojimus, Japonijoje suklestėjo turizmas, o veiksmų itin dideliems turistų srautams suvaldyti imasi ir kiti populiarūs traukos centrai.

Šią vasarą populiariausia trasa į Fudzijamos kalną norintiems turistams teks susimokėti po 13 JAV dolerių, be to, saugumui užtikrinti bus ribojamas lankytojų skaičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS