Turkijos premjero neišgąsdino kruvinas išpuolis | Diena.lt

TURKIJOS PREMJERO NEIŠGĄSDINO KRUVINAS IŠPUOLIS

  • 0

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) penktadienį, ir tai būna retai, apsilankė kurdų dominuojamame Dijarbakyro mieste, pareikšdamas, kad jo neišgąsdino maištininkų ketvirtadienį surengtas išpuolis, per kurį žuvo septyni policininkai.

Pareigūnai iš karto nurodė į neteisėtai veikiančią Kurdistano darbininkų partiją (PKK), kad jos žmonės susprogdino užminuotą automobilį prie policijos autobuso Dijarbakyre ketvirtadienį; toks įvykis pabrėžia nesaugią saugumo padėtį šiame didžiausiame Turkijos pietryčių mieste.

PKK ilgai netrukus penktadienį paskelbė surengusi minėtą ataką.

Turkijos saugumo pajėgos nuo praėjusios vasaros tęsia negailestingą kampaniją, kuria siekiama išvaryti PKK kovotojus iš miestų šalies pietryčiuose, kur nesiliauja nuožmūs susirėmimai ir neatrodo, kad jie retėtų.

A.Davutoglu savo retą itin stipriai saugomą vizitą pradėjo nuo dalyvavimo žuvusių policininkų laidotuvėse.

Paskui jis dalyvavo penktadienio pamaldose Didžiojoje mečetėje Dijarbakyro centriniame Suro rajone.

„Jie mano, kad mus išgąsdins. Bet mes neišsigandome, mes nedvejosime ir eisime tiesiai iki galo“, – sakė premjeras.

Užfiksuota vaizdų, kuriuose matyti ant mečetės stogo įsitaisę snaiperiai.

„Matyt jie manė – ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu neatvyks į Dijarbakyrą, nes bijos šių atakų. Bet, brangieji Dijarbakyro žmonės, negi jūs išsigandote jų?“ – pridūrė jis.

Šis premjero vizitas į Dijarbakyre yra pirmas nuo operacijos pradžios. Anksčiau jis lankėsi čia lapkričio rinkimų išvakarėse.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sakė šią savaitę, kad per kovas su PKK žuvo 355 saugumo pajėgų kariai – nuo praėjusios vasaros, kai žlugo dvejų metų paliaubos.

Jis taip pat nurodė, kad PKK nuostoliai yra 5359 žuvusieji, bet šių skaičių patvirtinti iš kitų šaltinių nebuvo galimybės.

R.T.Erdoganas pareiškė, kad išpuolis Dijarbakyre parodė pasauliui tikrąjį PKK veidą.

„Mes daugiau nebegalime to toleruoti“, – sakė prezidentas.

GALERIJA

  • Turkijos premjero neišgąsdino kruvinas išpuolis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS