Turkijos premjeras sulaukė pašaipų dėl neapdairaus pasisakymo | Diena.lt

TURKIJOS PREMJERAS SULAUKĖ PAŠAIPŲ DĖL NEAPDAIRAUS PASISAKYMO

  • 0

Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) sulaukė pašaipų dėl savo geopolitikos ir geometrijos žinių, kai pareiškė, kad Turkijoje praktikuojamas Islamas „360 laipsnių skiriasi“ nuo grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) Islamo.

Šį akivaizdų liapsusą A.Davutoglu padarė kalbėdamas per Turkijos televiziją, norėdamas atmesti kaltinimus, jog vyriausybė nesugeba pričiupti IS džihadistų, atsakingų už 99 žmonių gyvybes šeštadienį nusinešusius du sprogimus Ankaroje.

„Tarp mūsų ginamo Islamo ir to, apie ką galvoje turi „Daesh“, yra 360, o ne 180 laipsnių skirtumas“, – sakė premjeras trečiadienio vakarą vienoje televizijos laidoje, kurioje pavartojo kitą gerai žinomą šios grupuotės pavadinimą.

„Vienas (IS) siekia pašalinti konkurentus, o kitas (turkiškasis) yra tolerantiškas ir tarnaujantis pavyzdžiu, kaip demokratija ir Islamas gali gyvuoti drauge“, – sakė jis.

Premjero kritikai ir tinklaraštininkai greitai suskubo paaiškinti, kad 360 laipsnių sudaro visą apskritimą, todėl A.Davutoglu greičiausiai pasakė ne tai, ką norėjo.

„Labai akivaizdu, kas atsitiko strateginėms gelmėms, o dabar tai įvyko ir geometrinėms“, – šmaikštavo prokurdiškos Liaudies demokratinės partijos (HDP) parlamentaras Idris Balukenas socialiame tinkle „Twitter“.

„Strateginės gelmės“ yra gerai žinomos A.Davutoglu knygos apie Turkijos užsienio politiką pavadinimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS