Turkijos riaušių policija panaudojo ašarines dujas prieš protestuotojus | Diena.lt

TURKIJOS RIAUŠIŲ POLICIJA PANAUDOJO AŠARINES DUJAS PRIEŠ PROTESTUOTOJUS

  • 0

Turkijos riaušių policija ketvirtadienį panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas prieš tūkstančius demonstrantų, kurie protestavo prieš prieštaringai vertinamos sienos statybas prie Sirijos sienos, pranešė liudininkai.

Pietrytinėje kurdiškoje šalies dalyje Nusaibino pasienio mieste policija ėmėsi veiksmų prieš didžiulę minią žmonių, kurie į pareigūnus svaidė Molotovo kokteilius ir plastikinius butelius, sakė liudininkai.

Vadinamosios „gėdos sienos“, skiriančios Nusaibino ir Sirijos Kamišlio miestus, statyba sukėlė įtampą vietovėje.

Demonstracija įvyko kaip tik tą dieną, kai miesto merė, kuri taip pat yra kurdė, nutraukė devynių dienų bado streiką prieš šį projektą.

Ayse Gokkan (Aišė Gekan) „baigė bado streiką šiandien. Mes manome, kad protestas pasiekė savo tikslą“, – sakė vienas Taikos ir demokratijos partijos (BDP) pareigūnas naujienų agentūrai AFP.

A.Gokkan biuras kol kas nepatvirtino šio pranešimo.

Nuo spalio 30 dienos badavusi merė šią užtvarą vadina „gėdos siena“, atskirsiančia kurdus.

Turkijos vyriausybė, kuri baiminasi, kad jos teritorijoje gyvenantys etniniai kurdai nesusijungtų su šiaurės Sirijos ir Irako kurdais ir neįkurtų savo de facto valstybės, neigia statanti „akliną“ sieną.

Šią savaitę vietos pareigūnai AFP sakė, kad jau įrengta metalinė sienos armatūra, kuri užliejama betonu.

Turkija tapo viena kategoriškiausių Sirijos režimo kritikių po prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgų 2011 metų kovą pradėto kruvino susidorojimo su protestuotojais.

Turkija taip pat priėmė daugiau nei 600 tūkst. pilietinio karo iš šalies išvarytų Sirijos pabėgėlių ir tapo prieš B.Assadą kovojančių sukilėlių baze užfrontėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS