Turkijos vadovas M. Le Pen pralaimėjimą Prancūzijos prezidento rinkimuose vadina pergale | Diena.lt

TURKIJOS VADOVAS M. LE PEN PRALAIMĖJIMĄ PRANCŪZIJOS PREZIDENTO RINKIMUOSE VADINA PERGALE

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderės Marine Le Pen (Marin Le Pen) pralaimėjimą prezidento rinkimuose vadina „pergale“, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Komentuodamas rinkimų rezultatus, Turkijos vadovas sakė, jog pasaulis dėl ekstremizmo ir taip nukentėjo.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) praėjusį sekmadienį buvo perrinktas antrai kadencijai, tačiau M. Le Pen surinko istoriškai aukštą balsų skaičių – 41,5 procento.

R. T. Erdoganas, anksčiau su E. Macronu svaidęsis aštriomis replikomis, gyrė rinkimų rezultatus.

„Kalbant korektiškai, ekstremistinių jėgų pašalinimas ir pralaimėjimas Prancūzijos prezidento rinkimuose, mano nuomone, yra pergalė, nes tai, ką kenčiame dabar, yra dėl ekstremizmo“, – Turkijos vadovą citavo dienraštis „Hurriyet“ ir keletas kitų žiniasklaidos priemonių.

R. T. Erdoganas teigė tikėjęsis, jog E. Macronas laimės, ir gyrė Prancūzijos prezidentą už „labai protingą“ rinkimų kampaniją, ypač per debatus.

„Duok Dieve, dėl šių rinkimų rezultatų mūsų santykiai taps geresni“, – sakė jis.

Per pastaruosius kelerius metus Turkija buvo įsivėlusi į eilę ginčų su Prancūzija ir kitomis ES šalimis, pradedant nuo įtampos rytinėje Viduržemio jūros dalyje, baigiant ginčijamu Kalnų Karabacho regionu.

Ginčas paaštrėjo 2020-aisiais, kai Prancūzija po kelių išpuolių jos teritorijoje ėmėsi griežtų veiksmų prieš islamistinį ekstremizmą.

Pamaldus musulmonas R. T. Erdoganas tuomet apibūdino E. Macroną kaip „bėdą Prancūzijai“ ir sakė tikintis, kad Prancūzija juo „kuo greičiau atsikratys“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pone Erdoganai

Jums visada mažai pinigų,bet nesusimąstote,kad žmogaus gyvybė duota gyventi,o ne mirti.

Birutt

Tas kas remia Putiną ir jo visą svitą sulauks atpildo dienos.

duokit jai

Hitlerio ūsus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS