Turkijos valdžia nurodė suimti 249 Užsienio reikalų ministerijos darbuotojus | Diena.lt

TURKIJOS VALDŽIA NURODĖ SUIMTI 249 UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJOS DARBUOTOJUS

  • 4

Turkijos valdžia pirmadienį nurodė suimti 249 buvusius ir dabartinius Užsienio reikalų ministerijos darbuotojus, įtariamus ryšiais su grupuote, kaltinama dėl nepavykusio 2016 metų perversmo, pranešė prokuratūra.

Mažiausiai 78 iš jų jau buvo suimti, pranešė sostinės Ankaros prokurorai.

Šie suėmimai yra susiję su 42 miestuose vykusiu tyrimu dėl įtariamų pažeidimų kandidatų į Užsienio reikalų ministeriją atrankos egzamine, teikiant pirmenybę JAV gyvenančio dvasininko Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno) judėjimo nariams.

Įtariamieji į ministeriją buvo priimti 2010–2013 metais, sakoma prokuratūros pranešime.

Keturiolika iš jų ministerijoje dirba iki šiol, o likusieji jau buvo pašalinti iš postų, sakė šaltinis teismų sistemoje naujienų agentūrai AFP.

Ankara kaltina F. Guleną ir jo sekėjus surežisavus nepavykusį 2016 metų perversmą, per kurį buvo siekiama nuversti šalies prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną).

Judėjimas savo ruožtu šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina esanti taikaus pobūdžio organizacija, skatinanti švietimo ir nuosaikiojo islamo puoselėjimą.

Nuo 2016 metų liepos, vadovaujantis dekretais dėl nepaprastosios padėties, darbo neteko arba buvo laikinai nušalinti nuo pareigų daugiau nei 140 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų, tarp jų daug mokytojų, teisėjų, policininkų ir mokslininkų.

Turkijos valdžia sako, kad šie reidai yra būtini norint pašalinti „virusą“ – F. Guleno judėjimo infiltraciją į svarbias Turkijos institucijas. Tačiau aktyvistai ir sąjungininkai vakaruose griežtai kritikuoja tokius susidorojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tai Amerikos CZV agentai kurie ruosia nauja perversma. Erdaganas Amerikai kaip kadagys subinej.

vova

Nu sis putlerio draugelis nejuokauja,,,,kaip siaures korejoj panasiai

yra

prielaida kad tai uzs. spec t. darbas kgb . mosad ar czv..???..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS