Turkmėnija autokratinio lyderio garbei įkūrė futbolo klubą | Diena.lt

TURKMĖNIJA AUTOKRATINIO LYDERIO GARBEI ĮKŪRĖ FUTBOLO KLUBĄ

Pareigūnai antradienį pranešė, kad Turkmėnija įkūrė futbolo klubą autokratinio buvusios Sovietų Sąjungos valstybės lyderio garbei.

Su Kaspijos jūra besiribojančią atsiskyrėlišką Vidurio Azijos valstybę jau beveik du dešimtmečius valdo Berdimuhamedowų (Berdimuhamedovų) šeima.

Buvęs dantų gydytojas Gurbanguly Berdimuhamedowo (Gurbanguly Berdymuchamedovas) pernai oficialiai atsistatydino iš buvusios sovietinės valstybės prezidento posto. Jį pakeitė jo sūnus Serdaras.

Tačiau asmenybės kultu garsėjantis 65-erių vyras, turintis oficialų Arkadago (Globėjo) titulą, ir toliau dominuoja šalyje kaip turkmėnų tautos lyderis.

G. Berdimuhamedowas turi miestą, televizijos kanalą, laikraštį, o dabar ir futbolo komandą – visi jie vadinasi Arkadagais.

„Komanda formuojama, o treneris dar nepaskirtas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Turkmėnijos futbolo federacijos atstovas Orazgeldi Geldiyevas (Orazgeldis Geldijevas).

Per valstybinę televiziją transliuotuose kadruose buvo matyti, kaip G. Berdimuhamedowas rodomąja lazdele tikrina ant manekenų demonstruojamą komandos uniformą, o pareigūnai užsirašo jo pastabas.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad uniformą sudarys balti marškinėliai su auksiniu logotipu ir žalia horizontalia juosta per krūtinę bei žali šortai.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, komanda iš karto prisijungs prie aukščiausiojo diviziono čempionato, o antradienį turėjusio startuoti sezono atidarymas bus nukeltas į balandžio 14 dieną. Iš viso jame varžysis devynios komandos.

Organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) duomenimis, pagal spaudos laisvę Turkmėnija užima 177 vietą tarp 180 pasaulio šalių ir lenkia tik Iraną, Eritrėją bei Šiaurės Korėją.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

manau ir mes galėtume įkurti krepšinio klubą vietoj Kauno Žalgirio pirmojo nepriklausomos Lietuvos vadovo garbei

skiep

nesuprantu tu vardu ir pavardziu rasymo 2 kartus,net skliaustuos.Kas cia per isradimas,nejuokinkit skaitytoju.

Tfu

Perdymuchomedovas pats geriausias, jis greičiausiai bėga, gražiausiai dainuoja ir pats protingiausias, beveik kaip Brežnevas:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS