Turtingiausias Ukrainos žmogus tiki pramoniniu rytiniu šalies regionu | Diena.lt

TURTINGIAUSIAS UKRAINOS ŽMOGUS TIKI PRAMONINIU RYTINIU ŠALIES REGIONU

Turtingiausias Ukrainos žmogus Rinatas Achmetovas trečiadienį sakė, kad neplanuoja parduoti savo verslo įmonių šalies rytuose ir tvirtai tiki šiuo pramoniniu regionu, kurį vis labiau perima prorusiški separatistai.

47 metų magnatas sakė, kad ir toliau investuos Ukrainoje, kuri privalo rasti būdą vėl susivienyti. Jis kalbėjo tokiu metu, kai separatistai užėmė daugiau pastatų Donbaso anglių ir plieno regione, kuriame yra Donecko ir Luhansko miestai.

Didžiausia R.Achmetovo verslo imperijos, kuri apima ir plieną bei kitus metalus, ir žiniasklaidą bei telekomą, dalis yra įkurta Donbaso regione, kur „Donecko liaudies respubliką“ paskelbę separatistai reikalavo gegužės 11 dieną surengti referendumą dėl nepriklausomybės.

„Neparduodu savo verslo ir neketinu išvykti iš Ukrainos. Šiandien aš esu Donbase“, – sakoma jo pareiškime. Donbaso regionas apima didelę Rytų Ukrainos dalį.

„Mano pozicija yra tvirta – mūsų šalis turi būti vieninga. Ir aš darysiu visa, ką galiu, kad užtikrinčiau Donbaso ir Ukrainos buvimą kartu. Tikėdamas Donbasu ir Ukraina investuoju ir toliau investuosiu savo šalyje“, – pareiškė jis.

Iš Donecko kilęs R.Achmetovas bandė padėti derėtis dėl priešpriešos Rytų Ukrainoje nutraukimo ir kalbėjosi su sukilėliais separatistais, net prijautė kai kuriems jų reikalavimams, tuo pačiu ragindamas teisėsaugos institucijas liautis naudojus jėgą.

Komentatoriai sako, kad R.Achmetovas, kurio turtą žurnalas „Forbes“ vertina 11,4 mlrd. dolerių, bando pasinaudodamas šia krize iš naujo užimti pozicijas ir apsaugoti didžiulius savo verslo interesus po to, kai vasario mėnesį iš prezidento posto buvo išverstas jo sąjungininkas Viktoras Janukovyčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS