TVF: pandemija gali dar labiau padidinti turtinę nelygybę Europoje | Diena.lt

TVF: PANDEMIJA GALI DAR LABIAU PADIDINTI TURTINĘ NELYGYBĘ EUROPOJE

COVID-19 pandemija gali dar labiau padidinti atskirtį tarp turtingiausių ir skurdžiausių Europos gyventojų, jei įstatymų leidėjai nesieks padėti spręsti sveikatos apsaugos klausimų visoms pasaulio valstybėms, remti pasaulio ekonomiką, kol krizė baigsis, ir investuoti į žaliąją ekonomiką, pranešė Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Kalbėdama Europos Parlamento konferencijoje pirmadienį, TVF vykdomoji direktorė Kristalina Georgieva pagyrė Europos Sąjungos (ES) šalių vyriausybes dėl to, kad šios skyrė daugiau nei tris trilijonus eurų finansinės paramos gyventojams ir verslui, įskaitant darbo vietų išsaugojimo programoms, kurios padėjo daugiau nei 54 mln. darbuotojų.

„Tačiau galimybės atsigauti nėra vienodos dėl startinių pozicijų, ekonominės struktūros ir pajėgumų reaguoti skirtumų – visa tai lemia nelygybės augimą valstybių viduje ir skirtingose valstybėse“, – teigė ji.

K. Georgieva teigė, kad tokiose bendrijos valstybėse narėse, kurios yra turistų traukos centrai, ekonomika 2020 m. susitraukė daugiau nei 9 proc., palyginti su 6,4 proc. siekusiu visos ES ekonomikos susitraukimu.

TVF prognozuoja, kad iki 2022 m. pabaigos vienam gyventojui tenkančios pajamos centrinėje ir rytų Europoje bus 3,8 proc. mažesnės, nei prognozuota prieš krizę. Palyginimui, pasiturinčiose ES šalyse vienam gyventojui tenkančios pajamos bus mažesnės 1,3 proc., nei prognozuota iki krizės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ne galį, o tam TVF visas šitas cirkas ir buvo sukurtas jog taip būtų....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS