TVF: pasaulio ekonomikos kelias atsigavimo link bus itin sunkus | Diena.lt

TVF: PASAULIO EKONOMIKOS KELIAS ATSIGAVIMO LINK BUS ITIN SUNKUS

Pasaulio ekonomikos kelias atsigavimo po COVID-19 link bus itin sunkus, ketvirtadienį sakė Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristalina Georgieva.

„Nors medicininis krizės sprendimas jau matyti horizonte, mūsų laukiantis ekonominis kelias bus sunkus ir linkęs į nesėkmes“, – savo oficialiame tinklaraštyje rašė K. Georgieva.

Kol didžiosios farmacijos bendrovės vykdo savo kuriamų vakcinų testavimo procesus, pasaulis patiria COVID-19 atvejų šuolį, privertusį kai kurias valstybes imtis naujų apribojimų.

„Infekcijų augimo atsinaujinimas yra stiprus priminimas, kad tvarus ekonominis augimas negalės būti pasiektas visur, jei pandemija nebus įveikta visur“, – sakė K. Georgieva.

Ji paragino šalis bendradarbiauti, kad visur būtų užtikrintas pakankamas vakcinų, testų ir vaistų kiekis, bei imtis „daugiašalių pastangų gaminant, įsigyjant ir platinant šiuos sveikatos sprendimus – ypač skurdesnėse valstybėse.“

„Tai taip pat apima naujausių prekybos apribojimų, susijusių su visomis medicinos prekėmis, įskaitant vakcinas, ir paslaugomis, panaikinimą“, – teigė TVF vadovė.

COVID-19 pandemija pasaulyje pasiglemžė jau daugiau kaip 1,3 mln. gyvybių, rodo naujienų agentūros AFP renkami oficialūs duomenys, ir sukėlė gilių padarinių pasaulio ekonomikai.

TVF prognozuoja, kad pasaulio ekonomika šiemet susitrauks 4,4 proc., o 2021 metais atsigaus ir paaugs 5,2 proc. Tačiau K. Georgieva pabrėžė, kad trečiojo ketvirčio augimas JAV, Japonijoje ir ES šalyse buvo geresnis nei tikėtasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS