TVF vadovė K. Georgieva – vienintelė kandidatė perrinkimo procese | Diena.lt

TVF VADOVĖ K. GEORGIEVA – VIENINTELĖ KANDIDATĖ PERRINKIMO PROCESE

Ketvirtadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) patvirtino, kad dabartinė jo generalinė direktorė yra vienintelė kandidatė vadovauti tarptautinei finansų institucijai, kai vėliau šiais metais baigsis pirmoji jos kadencija.

„Laikas teikti kandidatūras į generalinio direktoriaus pareigas baigėsi trečiadienį, 2024 m. balandžio 3 d.“, – sakoma TVF pranešime ir priduriama, kad „nominuota viena kandidatė, dabartinė TVF generalinė direktorė Kristalina Georgieva“. Taigi beveik garantuota, kad K. Georgieva grįš į aukščiausias pareigas TVF, kai rugsėjo 30 d. jos kadencija baigsis.

Pagal prieštaringai vertinamą Europos ir JAV susitarimą TVF istoriškai vadovauja europietis, o Pasaulio Bankui – JAV pilietis. Šis nerašytas susitarimas, pasiektas prieš dešimtmečius, pernai buvo dar kartą patvirtintas, kai Joe Bideno administracija paskyrė Indijoje gimusį JAV pilietį Ajay Banga vadovauti Pasaulio Bankui, esančiam Vašingtone, kitoje gatvės pusėje nuo TVF būstinės.

TVF vykdomoji valdyba tikisi užbaigti atrankos procesą iki balandžio pabaigos. 70 metų K. Georgieva, Bulgarijos pilietė, vadovauja TVF nuo 2019 m., o praėjusį mėnesį sakė naujienų agentūrai AFP, kad ir „toliau tarnaus, jei žmonės to nori“. K. Georgievai vadovaujant, TVF padėjo šalims, patyrusioms finansinių sunkumų per koronaviruso pandemiją ir dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, ypač Europoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

O mūsų narsioji senmergė taip ir sėdi visų užmiršta. Nei NATO, nei TVF nereikalinga...mezga kojines ir skaito "Panelę".....o kiek buvo išreklamuota kad be jos pasaulis sugrius...

is

veido ir akiu spinduliuoja saltas protas be emociju kurio ir reik globalistam ir nesvarbu tautybe /mums/ =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS