Tvirtas D. Trumpas, mikčiojantis J. Bidenas surėmė ietis ugninguose prezidento debatuose | Diena.lt

TVIRTAS D. TRUMPAS, MIKČIOJANTIS J. BIDENAS SURĖMĖ IETIS UGNINGUOSE PREZIDENTO DEBATUOSE

Debatuose, kuriuose ant kortos buvo pastatyta labai daug, pranašumą apylygėje rinkiminėje kovoje dėl Baltųjų Rūmų įgyti siekiantys Joe Bidenas ir Donaldas Trumpas negailėjo vienas kitam ugningų replikų, kandžiai kritikuodami vienas kito darbą ir elgesį.

D. Trumpas triukšmingai užsipuolė savo varžovą, siekdamas jį parodyti nevykėliu tiek sprendžiant ekonomikos klausimus, tiek pasaulinėje arenoje, tuo tarpu J. Bidenas atsikirsdamas mikčiojo, kalbėjo tyliai ir savo kalboje keletą kartų suklupo.

Dabartinio ir buvusio prezidentų, vienas kitą vadinančių blogiausiu prezidentu istorijoje, dvikova per rinkimus giliai susiskaldžiusioje šalyje, kurią vis dar persekioja 2020 m. rinkimus lydėjęs chaosas ir smurtas, įvyko gerokai anksčiau nei įprasta.

J. Bidenas (81) ir D. Trumpas (78) nepaspaudė vienas kitam rankos, eidami link savo pakylų naujienų agentūros CNN centrinėje buveinėje Atlantoje. Debatų metu studijoje žiūrovų nebuvo, o vienam oponentui kalbant, kito debatų dalyvio mikrofonas buvo nutildomas.

J. Bidenas, kuris, kaip pranešama, buvo peršalęs, kalbėdamas apie D. Trumpą vartojo akivaizdžiai iš anksto parengtą tekstą, primindamas milijonams televizijos žiūrovų, kad D. Trumpas būtų pirmasis nuteistas nusikaltėlis Baltuosiuose Rūmuose.

„Pagalvok apie visas tau skirtas administracines nuobaudas. Kiek milijardų dolerių administracinių nuobaudų turi sumokėti už tai, kad viešose vietose kabinėjaisi prie moterų (...) ir už tai, kad užsiiminėjai seksu su pornofilmų žvaigžde, kai tavo žmona laukėsi?“ – kalbėjo J. Bidenas.

„Tavo moralės principai – kaip benamės katės“, – pasakė J. Bidenas.

Tavo moralės principai – kaip benamės katės.

Ilgametis mitingų ir realybės televizijos laidų dalyvis D. Trumpas kalbėjo tvirtai, it žirnius berdamas priekaištus J. Bidenui dėl jo darbo.

„Liūdna, kai pagalvoji, kas nutiko mūsų šaliai per pastaruosius ketverius metus, – sakė D. Trumpas. – Turiu daug draugų. Jie negali patikėti, kas nutiko Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Mūsų niekas nebegerbia.“

D. Trumpas kritikavo ir J. Bideno kalbėjimo manierą, vienu metu pareikšdamas: „Tikrai nežinau, ką jis pasakė to sakinio pabaigoje. Nemanau, kad ir jis pats tą žino“.

Užsipuolė pasiekimus sprendžiant ekonomikos klausimus

Paklaustas apie nemažėjančią infliaciją, J. Bidenas tuojau pat užsipuolė D. Trumpą, sakydamas: „Turime pažvelgti į tai, kas man atiteko, kai tapau prezidentu“.

„Turėjome laisvai krentančią ekonomiką. Pastangos suvaldyti pandemiją buvo labai prastos, daug žmonių mirė. O jis tik kalbėjo visokias nesąmones – susišvirkškite baliklio sau į ranką“, – sakė jis, omenyje turėdamas D. Trumpo patarimus, kurios šis dalino COVID-19 pandemijos metu.

D. Trumpas pareiškė vadovavęs „geriausiai ekonomikai mūsų šalies istorijoje“.

„Mums dar niekada taip gerai nesisekė. Visi buvo apstulbę, kitos šalys mus mėgdžiojo“, – sakė jis.

J. Bidenas atšovė: „Geriausia ekonomika pasaulyje? Jis vienintelis taip mano“.

Per debatus nebuvo išvengta ir asmeniškumų. J. Bidenas prisiminė, kaip D. Trumpas išsilaipinimo Normandijoje metu žuvusius karius pavadino „mulkiais“ ir paminėjo savo paties sūnų Beau, kuris tarnavo Irake ir vėliau mirė nuo vėžio.

„Mano sūnus nebuvo nevykėlis, nebuvo mulkis. Pats tu mulkis. Pats tu nevykėlis“, – kalbėjo J. Bidenas.

D. Trumpas neigė taip sakęs ir kelis kartus apkaltino J. Bideną, kad jo remarkos yra nenuoseklios.

Priešinga nuomonė dėl vaidmens pasaulyje

Kalbėdamas apie pasaulio areną, D. Trumpas apkaltino rinkėjų kritikos dėl Izraeliui teikiamos pagalbos sulaukianti J. Bideną, kad šis nepadeda Izraeliui „užbaigti darbą“ kovoje su „Hamas“.

„Jis nenori to padaryti. Jis praktiškai tapo palestiniečiu, bet jie jo nemėgsta, nes jis labai blogas, silpnas palestinietis“, – kalbėjo D. Trumpas.

D. Trumpas J. Bideno pasitraukimą iš Afganistano pavadino „gėdingiausiu momentu mūsų šalies istorijoje“ ir pareiškė, kad tai paskatino Rusiją užpulti Ukrainą.

Kita vertus, J. Bidenas atkreipė dėmesį, kad jis buvo pirmasis šių laikų prezidentas, kuriam vadovaujant JAV kariams užsienyje negrėsė pavojus.

D. Trumpas ir J. Bidenas taip pat surėmė ietis dėl abortų ir imigracijos – jų rinkėjams svarbių klausimų.

J. Bidenas, puldamas D. Trumpą dėl to, kad paskyrė Aukščiausiojo Teismo teisėjus, panaikinusius nuosprendį byloje „Roe vs. Wade“, pagal kurį visoje šalyje galiojo teisė į abortą, pasakė: „Tai, ką padarei, yra siaubinga“.

Kai kurie Demokratų partijos rėmėjai suskubo pareikšti nerimą dėl J. Bideno pasirodymo.

Viena debatus San Franciske stebėjusi rinkėja pasakė vis tiek balsuosianti už J. Bideną, tačiau pridūrė: „Negaliu suprasti nė žodžio iš to, ką jis sako. Argi ne graudu?“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To,as manau’

Bet ne TIK Amerikonai durni rinkdami sukciu sekso manjaka trumpa,ar nepaeinanti bidena .Dar durnesni rusakonai rinkdami kraujyje besimaudanti putleri!!! Taigi reik maziau manyti

ha ha ha

Vienas durnius visą laiką, kitas nuo senatvės. Rezultatas tas pats: galingiausią valstybę pasaulyje valdo nežinomi ir neprognozuojami pogrindiniai „pilkieji kardinolai“. Ir tai ne tik rezultatas, bet ir priežastis.

Vienas žodis - KLOUNAI

100
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS