„Twitter“ blokavo D. Trumpą remiančių aktyvistų paskyrą | Diena.lt

„TWITTER“ BLOKAVO D. TRUMPĄ REMIANČIŲ AKTYVISTŲ PASKYRĄ

Slapta darytais vaizdo įrašais ir montažo triukais garsėjanti konservatyvių pažiūrų aktyvistų grupė neteko savo paskyros socialiniame tinkle „Twitter“, platformai blokavus grupės kanalą dėl pranešimų apie privačių duomenų skelbimo tvarkos pažeidimus.

Dešiniųjų pažiūrų aktyvistų grupė „Project Veritas“ seniai yra viena ištikimiausių buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) rėmėjų. Jos paskyra buvo blokuota dėl „pasikartojančių kompanijos politikos, draudžiančios privačių duomenų skelbimą, pažeidimų“, sakoma grupės įkūrėjo Jameso O'Keefe'o (Džeimso Okyfo) pranešime socialiniame tinkle „Twitter“.

Paskyra blokuota praėjus dienai po to, kai grupė paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jos žurnalistai užsipuolė „Facebook“ viceprezidentą integralumo ir saugumo klausimais Guy Roseną (Gajų Rouzeną) prie jo namų.

Pranešime, kuris buvo išplatintas daugybei JAV žiniasklaidos priemonių, bendrovė nurodė, kad grupės paskyra yra „visam laikui sustabdyta dėl pasikartojančių „Twitter“ privačių duomenų [apsaugos] politikos pažeidimų“. Kurie pranešimai paskatino blokuoti grupės paskyrą, nenurodoma.

Ši grupė turėjo daugiau nei 700 tūkst. sekėjų tviteryje.

J. O'Keefe'o paskyra taip pat buvo kuriam laikui dingusi iš platformos, tačiau po kelių valandų buvo atblokuota.

„Project Veritas“ ir J. O'Keefe'as išgarsėjo savo provokuojančiomis pastangomis atskleisti „korupciją“ tarp pažangių pažiūrų aktyvistų arba liberalių nuostatų besilaikančių išrinktųjų pareigūnų.

Ši grupė taip pat platino nepagrįstus kaltinimus dėl prezidento rinkimų rezultatų klastojimo Jungtinėse Valstijose. Šiuos kaltinimus pernai po pralaimėjimo Joe Bidenui (Džo Baidenui) taip pat kartojo D. Trumpas.

Būtent šie jo pareiškimai išprovokavo riaušes JAV Kapitolijuje, D. Trumpo paskyros blokavimą tviteryje ir precedento neturinčią antrą apkaltą JAV valstybės vadovui jo kadencijos pabaigoje.

Po sausio 6 dienos neramumų „Twitter“ dar labiau sustiprino kovą su dezinformacija ir dėl to sulaukė pasipiktinimo garsių dešiniųjų pažiūrų amerikiečių, kaltinančių socialinį tinklą taikant cenzūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Is uz Atlanto atskriejo baisi zinia. Demokratai bande NUZUDYTI Trampa.

TAI VYKSTA "DEMOKRATINĖJE" AMERIKOJE...

Ko tyli Lietuvos purvasklaida, vyriausybė, Prezidentas? Pavarykite Amerikai sankcijų už "žodžio laisvės" apribojimus. Ir Europos sąjunga tyli, kaip katinas į kampą pridergęs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS