„Twitter“ darbuotojams dėl koronaviruso nurodyta dirbti namuose | Diena.lt

„TWITTER“ DARBUOTOJAMS DĖL KORONAVIRUSO NURODYTA DIRBTI NAMUOSE

Socialinių tinklų įmonės „Twitter“ darbuotojams visame pasaulyje nurodyta nuo pirmadienio dirbti namuose, taip siekiant sustabdyti mirtino koronaviruso epidemijos plitimą.

Namuose dirbti taip pat nurodyta ir technologijų milžinės „Google“ Airijoje įsikūrusio Europos padalinio darbuotojams – jų prašyta į darbovietę neiti vieną dieną, kadangi vienam darbuotojui pasireiškė į gripą panašūs simptomai.

Viruso protrūkis, prasidėjęs centrinėje Kinijoje praėjusių metų pabaigoje, išplito visame pasaulyje. Nuo jo mirė jau 3,1 tūkst. žmonių, o užsikrėtusiųjų skaičius peržengė 90 tūkst. ribą. Dėl protrūkio pasaulyje buvo įvesta kelionių apribojimų.

„Twitter“ sprendimas prašyti savo darbuotojų vengti savo darbo vietų yra panašus į įvairių pasaulio šalių vyriausybių nurodymus tose vietovėse, kurias koronavirusas paveikė smarkiausiai.

„Primygtinai raginame mūsų darbuotojus visame pasaulyje, jei įmanoma, dirbti namuose, – pirmadienį savo bloge paskelbė „Twitter“ žmogiškųjų išteklių vadovė Jennifer Christie. – Mūsų tikslas yra sumažinti „Covid-19“ koronaviruso plitimą tarp mūsų ir mus supančiame pasaulyje.“

Dirbti namuose bus privaloma žmonėms, dirbantiems bendrovės Pietų Korėjos, Honkongo ir Japonijos padaliniuose, sakė J. Christie.

Pietų Korėjoje šiuo metu yra patvirtinta beveik 5 tūkst. užsikrėtimo „Covid-19“ virusu atvejų – daugiausiai už žemyninės Kinijos ribų. Daugiau nei pusė užsikrėtimo atvejų yra siejami su paslaptinga, sekta laikoma „Shincheonji“ Jėzaus bažnyčios grupe.

Japonijos vyriausybė paragino visoje šalyje uždaryti mokyklas ir paragino darbdavius suteikti savo darbuotojams galimybę dirbti nuotoliniu būdu.

Dauguma Honkongo valstybės tarnautojų pirmadienį sugrįžo į savo darbovietes po mėnesio pertraukos. Mieste-valstybėje yra užfiksuota 100 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

„Twitter“ praėjusią savaitę paskelbė laikinai sustabdysianti „nebūtinų“ verslo kelionių ir renginių vykdymą.

Technologijų bendrovė „Google“ Airijos sostinėje turi apie 8 tūkst. darbuotojų ir rangovų.

„Toliau imamės atsargumo priemonių, kad galėtume apsaugoti mūsų darbuotojų sveikatą ir saugumą, – pranešime sakė „Google“ atstovas spaudai. – Laikantis medicinos ekspertų patarimų, paprašėme savo Dublino komandos narių šiandien dirbti namuose.“

Airijoje yra patvirtintas vienas užsikrėtimo „Covid-19“ virusu atvejis. Vyras lankėsi Šiaurės Italijoje.

Tiems „Google“ darbuotojams, kurie kontaktavo su darbuotoju, kuriam pasireiškė gripo simptomai, nurodyta prižiūrėti savo sveikatą. Bendrovė naudojasi šia situacija, kad galėtų patikrinti, ar įmonė yra pasiruošusi kovoti su bet kokiu protrūkiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS