„Twitter“ perdavė JAV prezidento J. Bideno komandai oficialiąsias paskyras | Diena.lt

„TWITTER“ PERDAVĖ JAV PREZIDENTO J. BIDENO KOMANDAI OFICIALIĄSIAS PASKYRAS

JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) trečiadienį pradėjus eiti pareigas socialinis tinklas „Twitter“ perdavė jam oficialios Amerikos vadovo paskyros @POTUS valdymą, šiam žingsniui jau tampant neatsiejama valdžios perdavimo proceso dalimi.

Dabar J. Bidenas kontroliuos visas oficialias Baltųjų rūmų paskyras. „Twitter“ taip pat aktyvavo naują paskyrą @SecondGentleman (Antrasis [šalies] vyras), skirtą pirmąja JAV viceprezidente moterimi tapusios Kamalos Harris (Kamalos Haris) sutuoktiniui Dougui Emhoffui (Dagui Emhofui).

Baltųjų rūmų, prezidento, viceprezidentės, pirmosios šalies ponios ir Baltųjų rūmų atstovės spaudai paskyros „dabar paveldėjo savo naujų institucinių vartotojų vardus“, nurodė socialinis tinklas.

Žinutės, paskelbtos šių paskyrų iki J. Bideno prisaikdinimo 46-uoju JAV prezidentu, bus perkeltos į archyvą. Be to, šios paskyros automatiškai neperims sekėjų, prisiregistravusių dirbant J. Bideno pirmtako Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai.

D. Trumpas buvo itin aktyvus „Twitter“ vartotojas, bet paprastai naudodavosi savo asmenine paskyra, kuri dabar yra visam laikui užblokuota dėl smurto kurstymo. Tačiau buvusio lyderio žinutės taip pat buvo skelbiamos per oficialias paskyras, susietas su JAV prezidento postu.

„Nėra laiko, kurį būtų galima švaistyti sprendžiant mūsų patiriamas krizes“, – J. Bidenas parašė savo pirmojoje žinutėje, paskelbtoje per @POTUS paskyrą.

„Štai kodėl šiandien vykstu į Ovalųjį kabinetą, kad iškart imčiausi darbo, užtikrindamas drąsius veiksmus ir nedelsiamą pagalbą Amerikos šeimoms“, – pridūrė jis.

Savo pirmoje žinutėje, paskelbtoje per paskyrą @VP, K. Harris rašė: „Pasiruošusi tarnauti.“

Na, o paskyroje @SecondGentleman D. Emhoffas save apibūdino kaip „išdidų sutuoktinį“.

J. Bideno komanda taip pat paveldėjo oficialias paskyras @WhiteHouse (Baltųjų rūmų), @PressSec (atstovės spaudai) ir @FLOTUS (pirmosios šalies ponios).

Po sausio 6-ąją įvykusios beprecedenčio D. Trumpo šalininkų įsiveržimo į Kapitolijų respublikonas už smurto kurstymą buvo atribotas nuo daugelio socialinių tinklų, įskaitant „Facebook“, „Twitter“, bendrovės „Google“ valdomo „YouTube“ ir „Snapchat“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS