Tyrėjai: programišiai iš Rusijos ir Kinijos nusitaikė į prancūzų mokymosi namie platformą | Diena.lt

TYRĖJAI: PROGRAMIŠIAI IŠ RUSIJOS IR KINIJOS NUSITAIKĖ Į PRANCŪZŲ MOKYMOSI NAMIE PLATFORMĄ

Iš Rusijos ir Kinijos veikę programišiai nusitaikė į Prancūzijos mokymosi namie platformą, staiga nustojusią veikti praėjusią savaitę visoje šalyje įsigaliojus karantinui, pirmadienį pranešė tyrėjai.

Kibernetinės atakos prieš platformą „Ma classe a la maison“ („Mano klasė namuose“) surengtos iš Rusijos ir Kinijos, tačiau nėra aišku, ar patys programišiai buvo rusai ir kinai, nurodė šaltiniai.

Kaip pranešama, balandžio 6-ąją liovėsi veikusi platforma, kuria naudojosi daugiau nei milijonas mokinių ir mokytojų tęsdami pamokas nuotoliniu būdu po mokyklų uždarymo, kuriuo siekiama sustabdyti COVID-19 plitimą.

Šią platformą valdantis Prancūzijos nuotolinio mokymo centras CNED skundėsi kelias dienas vykusiais „tyčiniais piktybiniais veiksmais“.

Švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanquer (Žanas Mišelis Blankė) sulaukė pajuokos dėl pareiškimų, kad sutrikimus sukėlė užsienio įsilaužėliai, o daugelis tėvų kaltino vyriausybės pasirengimo trūkumą.

Tačiau tyrėjai patvirtino, jog į sistemą nusitaikė programišiai.

Kovo pabaigoje prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) nurodė uždaryti Prancūzijos mokyklas trims savaitėms ir pristatė reikšmingą kovos su pandemija priemonių sugriežtinimą, kuriuo siekiama suvaldyti trečiąją pandemijos bangą.

Po vienos savaitės nuotolinio mokymosi mokyklos uždarytos dviejų savaičių atostogoms.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

sunkus atvejis

Nežinau kaip kinai, bet rusai tai standartiškai imtų prancūzų mokinukams rašinėti apie išmatas, pimpalus ir užpakalius. :)

BEPROČIAMS

Galima pagalvoti, kad Rusijai ir Kinijai nėra kitokių problemų, kaip kenkti Prancūzijos moksleiviams. Čia jau kvepia kai kieno šizofrenija...

Faktas

Eilinis fak-as.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS