Tyrimas: lietuviai maistu Europoje mėgaujasi mažiausiai | Diena.lt

TYRIMAS: LIETUVIAI MAISTU EUROPOJE MĖGAUJASI MAŽIAUSIAI

  • 3

Puerto Riko, Graikijos ir Norvegijos gyventojai maistu mėgaujasi labiausiai, rodo naujas pasaulinis tyrimas, atskleidžiantis ryšį tarp mėgavimosi maistu ir bendros žmogaus gerovės, praneša „The Guardian“.

Tyrimo metu buvo apklausta apie 1 tūkst. žmonių 142 šalyse. Buvo klausiama, ar jiems patiko maistas, kurį valgė per pastarąsias septynias dienas.

Žmonės Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Siera Leonėje, kur patiekalai paprastai sudaryti iš kasavos ir ryžių, buvo mažiausiai patenkinti kasdieniais patiekalais.

Tuo tarpu lietuvių pasitenkinimas maistu iš visų Europos šalių – žemiausias.

Uzbekistane užfiksuoti aukšti maisto mėgavimosi ir sveikos mitybos įvertinimai. Tačiau, anot tyrimo autorių, tokius rezultatus gali lemti autoritarinis režimas, nes uzbekai paprastai teigiamai atsiliepia ir į kitas apklausas.

Gyvenantys Šiaurės Amerikoje, Lotynų Amerikoje ir Karibų jūros regione buvo labiausiai patenkinti savo lėkštės turiniu, o mažiausias pasitenkinimas fiksuotas Šiaurės Afrikoje, Rytų Azijoje ir arabų valstybėse.

Tyrime daroma išvada, kad asmenys, kurie turi didelį maisto pasirinkimą ir valgo tai, kas jiems skanu, jaučiasi geriau nei tie, kurie nesimėgauja maistu, net kai kontroliuojami kiti veiksniai, kurie formuoja subjektyvią gerovę, pavyzdžiui, pajamos, išsilavinimas ir amžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bertai

Pritariu nuomonei. Lietuviai esame tokie gabūs, išradingi ir kodėl straipsniai tokie menkinantys

ogi

viska suryja imigrantai ciha novsku lygio po bergskverneliu maziau valgysite nebus jegu priesintis visokiems igniukams pppz=0

Berta

kas užsako tokius debiliškus tyrimus ir kodėl spauda su pasimėgavimu vis dergia savo šalį? ar yra nors viena sritis kuri butų mums palanki??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS