Tyrimas: lietuviai valdžia pasitiki labiau, nei latviai, bet mažiau, nei estai | Diena.lt

TYRIMAS: LIETUVIAI VALDŽIA PASITIKI LABIAU, NEI LATVIAI, BET MAŽIAU, NEI ESTAI

Estai labiau pasitiki savo valdžia nei latviai ir lietuviai, bet pasitikėjimas vis dėlto nėra toks aukštas kaip Suomijoje, rodo naujo tyrimo rezultatai, skelbia Estijos portalas err.ee.

„Norstat“ ir Visuomeninių klausimų tyrimų instituto (MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut) atliktas tyrimas rodo, kad net 69 proc. suomių pasitiki savo vyriausybe.

Rodikliai trijose Baltijos šalyse žemesni. Latvijoje ir Lietuvoje parlamentu ir vyriausybe pasitiki mažiau kaip pusė žmonių, o Estijoje – šiek tiek daugiau kaip pusė.

Estijoje, tyrimo duomenimis, vyriausybe pasitiki 53 proc., Lietuvoje – 41 proc., o Latvijoje – 30 proc. Parlamentu Suomijoje pasitiki 70 proc. žmonių, Estijoje – 51 proc., Latvijoje – 28 proc., o Lietuvoje – 24 proc.

Apklausa šiose keturiose šalyse buvo vykdoma internetu vasarą. Apklausoje kiekvienoje šalyje dalyvavo po 1 000 respondentų, vyresnių nei 18 metų amžiaus, ir turėjo atsakyti į daugiau kaip 100 klausimų. Tarp dalyviams užduotų klausimų buvo klausimai apie jų pasitikėjimo skirtingomis institucijomis lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kaunas

Kodėl taip nepatinka vyriausybe todėl kad Vytautas Lansbergis iškovojo Lietuvai nepriklausomybe.Man atrodo kad vyriausybei ir seimui reiktu sugriežtinti KGB veikla ir grėžtai nubausti visa nusikaltėliu ir kurstitoju gerai organizuota gauja...

Todel kad

vis dar galvoja ka Tarybu Sąjungoj gyvena:D)

Anonimas

Aš Lietuvis ir Lietuvos vagių, melagių ir aferistų valdžia visiškai nepasitikių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS