Ugandoje 70-metė pagimdė dvynukus | Diena.lt

UGANDOJE 70-METĖ PAGIMDĖ DVYNUKUS

Ugandoje 70-metė moteris po cezario pjūvio operacijos pagimdė dvynukus. Safina Namukwaya yra seniausia Afrikos motina, sakė gydytojas Edwardas Talame Salis, prižiūrėjęs moterį nėštumo metu ir per gimdymą.

Kūdikiai – mergaitė ir berniukas – pasaulio šviesą išvydo klinikoje sostinėje Kampaloje, kurioje S. Namukwaya buvo atlikta apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūra. Pranešama, kad motina ir vaikai jaučiasi gerai.

„Neįsivaizduoju, kaip išreikšti savo džiaugsmą“, – sakė S. Namukwaya, gyvenanti kaimiškame Masakos regione už maždaug 120 km į vakarus nuo Kampalos. Anot jos, niekas netikėjo, kad tokiame amžiuje ji „galėtų pastoti ir pagimdyti vaiką ar rūpintis kūdikiu“. Dėl to dvynukai jai esą yra „stebuklas“. Moters gydytojas kalbėjo apie „ypatingą pasiekimą“.

Ugandos laikraščiui S. Namukwaya pasakojo, kad jos nėštumas buvo sunkus, nes ją paliko partneris, sužinojęs apie dvynukų laukimą. „Vyrams nepatinka, kai jiems sakai, jog gims daugiau nei vienas vaikas. Nuo tada, kai čia buvau paguldyta, mano vyras nepasirodė“, – teigė ji.

Anot stoties BBC, nėra aišku, ar moteriai buvo įsodinta donorės kiaušialąstė, ar jos pačios, kuri buvo užšaldyta, kai ji buvo jaunesnė. Anot S. Namukwaya, ji jau 2020-aisiais pagimdė mergaitę – prieš tai esą negalėjusi susilaukti vaikų ir buvo vadinama „prakeikta moterimi“.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ela

Būtų įdomu jei pagimdytų vyras , o, kad pagimdė 70 -ties , tai nerealu . Niekas neįtikins . "Stebuklas Ugandoje "!!! ?

o kas

tuos dirbtinai apvaisintus vaikus uzaugins, ar ta negre negalvoja, jai svarbu kad tik daugiau negru butu pasaulyje, nes baltaodziai baigia issitrucinti nuo visokiu skiepu

Kaip

Dasikasti iki tos laimingos mamos,juk reik pasveikinti...eiline pasaka skaitytojams!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS