Ukraina, Lenkija ir JAV pasirašė susitarimą dėl gamtinių dujų | Diena.lt

UKRAINA, LENKIJA IR JAV PASIRAŠĖ SUSITARIMĄ DĖL GAMTINIŲ DUJŲ

  • 7

Ukraina, Lenkija ir JAV pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo gamtinių dujų srityje, rašo Lenkijos portalas biznesalert.pl.

Dokumentu numatytos JAV suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimo Ukrainai per Lenkijos Svinouiscio terminalą galimybės.

„Lenkija ir Jungtinės Valstijos dalyvaus Ukrainos vyriausybei reformuojant gamtinių dujų sektorių, sveikindamos Ukrainos įsipareigojimą stiprinti šalies dujų rinkos harmonizavimą su Europos Sąjungos dujų rinka. Tai turėtų padėti sukurti likvidžią Vidurio ir Rytų Europos dujų rinką“, – teigiama pranešime.

Šalys taip pat sutarė tęsti bendradarbiavimą, kuriant skaidrią ir nediskriminacinę prieigą prie Ukrainos požeminių dujų saugyklų, kad „būtų padidintas gamtinių dujų tiekimo Vidurio ir Rytų Europai patikimumas“.

Dokumentas pasirašytas rugpjūčio 31-ąją Varšuvoje.

Prieš jo pasirašymą Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius Oleksandras Danyliukas susitiko su JAV energetikos sekretoriumi Ricku Perry'iu (Riku Periu).

„Mes aptarėme tiekimo diversifikavimo svarbą, rusiškų dujų tiekimo rizikas. Vienas žingsnių, siekiant užtikrinti Ukrainos energetinę nepriklausomybę, bus SGD tiekimo per Lenkiją į Ukrainą organizavimas“, – pabrėžė O. Danyliukas.

Kaip BNS jau skelbė, praėjusią savaitę Ukrainos energetikos grupė ERU pasirašė sutartį su Lenkijos valstybės kontroliuojama dujų bendrove PGNiG dėl JAV SGD pirkimo ir importo į Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To cha

Geras spjuvis:) Brangios dujos per dar vienas rankas bus SuperBrangios. Nusivalyk lupas

Cha-

Eilinis spjūvis į fašista putina, ir iškart net trys. Stovi dabar apvafliuotas liliputinas ir mirksi.

Artūras

O litvinai šiandien gavo dujų iš Rusijos !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS