Ukraina: nuo Rusijos invazijos pradžios dingo daugiau kaip 26 tūkst. žmonių | Diena.lt

UKRAINA: NUO RUSIJOS INVAZIJOS PRADŽIOS DINGO DAUGIAU KAIP 26 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 0

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios praėjusių metų vasarį be žinios dingo tūkstančiai žmonių, tarp jų daug civilių.

Dingusių be žinios asmenų skaičių sunku oficialiai apskaičiuoti, nes Rusijos pajėgos tebėra okupavusios penktadalį šalies teritorijos ir nė viena pusė reguliariai neskelbia duomenų apie karių aukas.

„Šiuo metu ieškoma daugiau kaip 26 tūkst. žmonių, dingusių ypatingomis aplinkybėmis. Iš jų 11 tūkst. yra civiliai, o apie 15 tūkst. – kariškiai“, – per televiziją sakė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Leonidas Tymčenka.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovė spaudai Mariana Reva naujienų agentūrai AFP teigė, kad šis skaičius buvo nustatytas patikrinus oficialius asmenų duomenis. Anot jos, šis skaičius dar gali padidėti.

Nuo plataus masto Rusijos karo Ukrainoje pradžios pernai vasarį Maskva aneksavo didelę dalį šalies teritorijos, sunaikino ištisus miestus ir miestelius ir pražudė tūkstančius žmonių.

Birželį Ukraina pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, siekdama susigrąžinti okupuotą teritoriją, tačiau pripažįsta, kad jos pajėgos daro lėtą pažangą, susidūrusios su įtvirtintomis Rusijos gynybos linijomis.

Gairės: karas Ukrainoje, dingę žmonės, daugiau nei 26 tūkst. žmonių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS