Ukraina paskyrė V. Zalužną savo naujuoju ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje | Diena.lt

UKRAINA PASKYRĖ V. ZALUŽNĄ SAVO NAUJUOJU AMBASADORIUMI JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE

  • 2

Ukraina ketvirtadienį Valerijų Zalužną paskyrė savo naujuoju ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje, praėjus mėnesiui po to, kai jis neteko šalies ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų.

„2024 metų kovo 7 dieną Ukrainos prezidentas patvirtino Valerijaus Zalužno kandidatūrą į Ukrainos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje postą“, – sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis palankiai įvertino V. Zalužno paskyrimą ir pažymėjo, kad Kyjivo ir JK aljansas turėtų tik stiprėti.

„Zalužnas man sakė, kad jis norėtų pasukti būtent šia – diplomatijos – kryptimi“, – pridūrė jis.

Vasario mėnesį V. Zalužnas buvo atleistas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų. Vadovauti kariuomenei V. Zelenskis paskyrė Ukrainos sausumos pajėgų vadą generolą pulkininką Oleksandrą Syrskį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

žydukas Zelionskis taip nori atsikratyt Zalužno

kad jį Londone padėjo kgb žudikams kaip ant lėkštutės nes Zalužnas putinoidams yra taikinys Nr1

!=]

Galės paklausti to anglų politiko, kuris pasiūlė konfiskuotus rusų turtus parduoti ir paskolinti pinigus ukrainiečiams, o šie ukrainiečiai laimėję karą gražintų tuos pinigus. Gal jie anglai jau žino kada laimės karą? Dar gal geriau lai jie duoda pinigų karui ir paskui pardavę užšaldytus turtus atsiims savo pinigus? Ir išvis kada baigsis tas karas ir iš kur garantas, kad rusai praloš ir kad sutiks atlyginti nuostolius? Taip gaunasi, kad anglai viena ranka nori duoti, o kita ranka atsiimti? Man panašu į suvalkiečius, tik nepykite suvalkiečiai, ne iš blogos pusės apie jus..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS