Ukraina patvirtino sankcijas nuversto režimo nariams ir separatistams | Diena.lt

UKRAINA PATVIRTINO SANKCIJAS NUVERSTO REŽIMO NARIAMS IR SEPARATISTAMS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį patvirtino Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (RNBO) sprendimą paskelbti sankcijas 2014 metais per provakarietišką Maidano revoliuciją nuverstam buvusiam valstybės vadovui Viktorui Janukovyčiui, ekspremjerui Mykolai Azarovui ir kitiems jų bendražygiams, taip pat prorusiškų separatistų veikėjams Rytų Ukrainoje ir Rusijos aneksuotame Kryme.

„Įgyvendinti 2021 metų kovo 19 dieną RNBO priimtą sprendimą „Dėl asmeninių specialiųjų ekonominių ir kitų ribojamųjų priemonių (sankcijų) taikymo ir pakeitimo“, – nurodoma atitinkamame įsake.

Sankcijos paskelbtos 27 asmenims, įskaitant Ukrainos piliečius: buvusį deputatą Vadymą Kolesničenką, oligarchą Serhijų Kurčenką, buvusį elitinio milicijos specialiųjų pajėgų padalinio „Berkut“ vadą Serhijų Kusiuką, buvusius gynybos ministrus Pavlo Lebedevą ir Dmytro Salamatiną, buvusį generalinį prokurorą Viktorą Pšonką, buvusį Nacionalinio banko vadovą Ihorį Sorkiną, buvusį švietimo ministrą Dmytro Tabačniką; prorusiškus separatistus: vadinamosios „Luhansko liaudies respublikos“ (LLR) vadovą Leonidą Pasičniką, aneksuoto Krymo vadovą Serhijų Aksionovą, buvusį Krymo parlamento vadovą Volodymyrą Konstantynovą; Rusijos piliečius: Valstybės Dūmos deputatus Konstantiną Zatuliną ir Nataliją Poklonską.

Taip pat trims metams pratęsiamas turto areštas Honkonge įregistruotoms bendrovėms „Endless Moonlight“ ir „Trading Field“, taip pat Maskvoje įsikūrusiai kompanijai „IIS-Soft“.

Kovą RNBO įvedė ekonomines sankcijas V. Janukovyčiui ir jo bendražygiams, kurie, pasak šalies specialiųjų tarnybų, padėjo Rusijai „okupuoti Ukrainos teritorijas“ ir koordinavo „jėgos struktūrų nusikalstamą veiklą“, taip pat varžė piliečių teises ir laisves, ypač organizuojant neteisėtą referendumą Kryme.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kaunietis

Ir vėl avinų banda šauna sau į koją

Anonimas

Šlykšti kvailių tauta, pasaulio šiukšlės....po to, kai ten buvau apiplėštas jų policijos, daugiau niekad nevažiuosiu...

KLOUNUI PRASTAI SU ATMINTIMI

Pirmiausiai tos jo "sankcijos" - eilinis akių dūmimas, nukreipiant piliečių dėmesį nuo pagrindinių Ukrainos problemų - įgyvendinti pažadus prieš rinkimus - siekiant dialogo su atsiskirusiomis nuo Ukrainos sritimis ir nutraukti kraujo praliejimą. O antra - nubausti kaltus už gyvų žmonių deginimą Odesos profsąjungų rūmuose...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS