Ukrainos gynybos ministras: „Leopardai“ mums tinka! | Diena.lt

UKRAINOS GYNYBOS MINISTRAS: „LEOPARDAI“ MUMS TINKA!

  • 0

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sureagavo į Vokietijos ministrų kabineto sprendimą atsiųsti Ukrainai 14 tankų „Leopard 2“.

„Praėjus 120 valandų Ramšteine gavome sutikimą dėl „Leopardų“! „Leopardų“ koalicija su partneriais suveikė! Iš tiesų, „Leopardai“ tinka Ukrainoje! Labai ačiū Olafui Scholzui, kolegai Borisui Pistoriui, Vokietijos žmonėms ir visiems, kurie mus palaikė! Šlovė Ukrainai!“ – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

 

 

 

Primename, kad Vokietijos vyriausybė taip pat leis ir kitoms šalims siųsti tankus Ukrainai.

Artimiausiu metu Vokietijoje prasidės Ukrainos karių mokymai. Be mokymų, paketą taip pat sudarys logistikos, amunicijos ir sistemos priežiūros paslaugos.

Pirmiausia Vokietija nori pristatyti Ukrainai 14 tankų „Leopard 2 A6“ iš Bundesvero atsargų. Apie tai pranešime spaudai sakė vyriausybės atstovas spaudai Steffenas Hebestreitas (Štefenas Hebeštraitas).

„Siekiama greitai surinkti du tankų batalionus su „Leopard 2“ tankais Ukrainai“, – sakė jis.

„Šiuo sprendimu laikomės gerai žinomos linijos pagal galimybes remti Ukrainą. Mes veikiame tarptautiniu mastu glaudžiai koordinuodami savo veiksmus“, – pareiškime cituojamas kancleris O. Scholzas (Olafas Šolcas).

Gairės: karas Ukrainoje, Leopards, tankai Ukrainai, vokietija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS