Ukrainos ir Azerbaidžano prezidentai patvirtino abiejų šalių teritorinį vientisumą | Diena.lt

UKRAINOS IR AZERBAIDŽANO PREZIDENTAI PATVIRTINO ABIEJŲ ŠALIŲ TERITORINĮ VIENTISUMĄ

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Azerbaidžano vadovas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas) telefoninio pokalbio metu patvirtino abiejų šalių teritorinio vientisumo principus.

Pokalbis įvyko po to, kai praėjusį mėnesį po žaibiškos karinės operacijos Azerbaidžanas perėmė Kalnų Karabacho kontrolę.

„Dar kartą patvirtinome savo įsipareigojimą laikytis valstybių suverenumo ir teritorinio vientisumo principų“, – teigė abu vadovai.

Telefoninio pokalbio įrašą paskelbė Ukrainos prezidento biuras.

„Taip pat aptarėme regioninį saugumą, dabartinius iššūkius ir bendradarbiavimo formatus“, – nurodė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat padėkojo I. Aliyevui už Azerbaidžano humanitarinę pagalbą ir paramą šalies energetikos sektoriui.

Kalnų Karabacho kontrolę Azerbaidžanas susigrąžino per žaibišką praėjusio mėnesio puolimą, kuris buvo nutrauktas armėnų separatistų pajėgoms sutikus sudėti ginklus.

Armėnų separatistai ir Azerbaidžano pareigūnai Rusijos tarpininkaujamose derybose pradėjo tartis dėl regiono reintegracijos.

Trečiadienį vienas armėnų vyriausybės pareigūnas naujienų agentūrai AFP pranešė, kad Azerbaidžano prezidentas nesutiko dalyvauti susitikime su Armėnijos premjeru Nikolu Pašinianu, Europos Sąjungos planuotame šią savaitę Ispanijoje.

Šiuo metu Kyjivas toliau kovoja su Rusijos pajėgomis, teigiančiomis, kad yra aneksavusios kelis rytinius ir pietinius Ukrainos regionus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS