Ukrainos karinė žvalgyba: neturime patikimų duomenų, kas skrido Rusijos lėktuvu Il-76 | Diena.lt

UKRAINOS KARINĖ ŽVALGYBA: NETURIME PATIKIMŲ DUOMENŲ, KAS SKRIDO RUSIJOS LĖKTUVU IL-76

Ukrainos karinė žvalgyba trečiadienį pareiškė neturinti patikimos informacijos apie tai, kas skraidinta Belgorodo regione nukritusiame Rusijos lėktuve Il-76.

Agentūra pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ patvirtino, kad trečiadienį turėjo būti surengtas Ukrainos ir Rusijos apsikeitimas belaisviais, „kuris neįvyko“.

„Savo ruožtu Ukraina įvykdė visus su mainais susijusius susitarimus. Į nelaisvę patekę Rusijos kariai buvo laiku atgabenti į sutartą apsikeitimo vietą, kur jie buvo saugūs“, – teigiama pranešime. 

„Mūsų gynėjų saugumą pagal susitarimus turėjo užtikrinti Rusijos pusė“, – nurodė agentūra, pridūrusi, kad Ukrainos pusė „nebuvo informuota apie būtinybę per tam tikrą laiką užtikrinti oro erdvės saugumą“ Belgorodo rajone, nors taip buvo daryta anksčiau.

Be to, pasak žvalgybos, Ukraina nežinojo, kiek transporto priemonių, kokiais maršrutais ir kaip bus pristatyti belaisviai.

„Tai gali reikšti sąmoningus Rusijos veiksmus, kuriais siekiama sukelti pavojų belaisvių gyvybei ir saugumui“, – teigiama pranešime.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau trečiadienį apkaltino Kyjivą numušus karinį transportinį lėktuvą Il-76, su 65 ukrainiečių kariais, kurie turėjo būti iškeisti per apsikeitimą belaisviais.

Rusų ministerijos teigimu, lėktuvas buvo numuštas, kai skrido iš aerodromo netoli Maskvos į Belgorodą netoli Ukrainos sienos, kad nugabentų ukrainiečių karius apsikeitimui.

Ji tvirtino, kad į orlaivį pataikė priešlėktuvinės raketos.

Naujienų agentūros AFP, AP negali patvirtinti, kas buvo lėktuve.

Ukrainos teisių ombudsmenas Dmytro Lubinecas, kuris yra tarp pareigūnų, atsakingų už apsikeitimą belaisviais, sakė, kad jo biuras atlieka tyrimą.

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos karinė žvalgyba, Rusijos lėktuvas Il-76, Dmytro Lubinecas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS