Ukrainos kariuomenės vadas: padėtis fronte yra sudėtinga | Diena.lt

UKRAINOS KARIUOMENĖS VADAS: PADĖTIS FRONTE YRA SUDĖTINGA

  • 0

Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis trečiadienį pareiškė, kad padėtis fronte sudėtinga, ir pridūrė, jog Rusijos pajėgos gali būti pasirengusios smogti gilyn Ukrainos linijoms rytiniame Donecko regione.

Maskvai pirmą kartą per beveik metus pasiekus teritorinių laimėjimų, Ukraina gina 1 tūkst. kilometrų ilgio fronto liniją rytuose ir pietuose.

O. Syrskis nurodė, kad aplankė dvi brigadas, „kuriose padėtis pamažu sudėtingėja ir kyla grėsmė, kad priešo daliniai gali žengti gilyn į mūsų kovines formuotes“.

Šiuo metu Ukraina susiduria su karių ir šaudmenų trūkumu, Vakarų parama stringa, o šalies viduje vyksta diskusijos, kaip plataus masto karui įžengus į trečius metus pritraukti daugiau karių.

„Apskritai operatyvinė padėtis rytiniame fronte išlieka sudėtinga. Priešas ir toliau vykdo puolamuosius veiksmus“, – socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė O. Syrskis, teigdamas, kad Rusijos pajėgos vykdo puolimą keliose Donecko regiono vietovėse.

„Tuo pat metu, tikriausiai dėl didelių nuostolių, smarkiai sumažėjo priešo aktyvumas kituose fronto rajonuose“, – pridūrė jis, nepateikdamas daugiau informacijos.

Pirmadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu Prancūzijos žiniasklaidai teigė, kad Rusijos puolimas rytuose sustabdytas ir kad padėtis mūšio lauke yra daug geresnė nei prieš tris mėnesius.

Praėjusį mėnesį Rusija užėmė Avdijivką, esantį netoli Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto. Tai buvo vienas kruviniausių šio karo mūšių.

Nuo to laiko rusai skelbė užėmę kelias nedideles gyvenvietes toliau į vakarus, jų pajėgoms stengiantis išlaikyti savo pranašumą.

Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai atmetė antradienį Maskvos paskelbtą teiginį, kad ji užėmė Nevelskės kaimą Donecko srityje.

Rusijos teiginiai, kad ji užėmė kaimą, „neatitinka tikrovės, [...] nėra pagrindo teigti, kad (Ukraina) prarado Nevelskės kontrolę“, trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė Ukrainos pajėgų atstovas regione Dmytro Lychovas.

Gairės: Oleksandras Syrskis, padėtis fronte, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS