Ukrainos KT: V. Zelenskio sprendimas paleisti parlamentą neprieštarauja Konstitucijai | Diena.lt

UKRAINOS KT: V. ZELENSKIO SPRENDIMAS PALEISTI PARLAMENTĄ NEPRIEŠTARAUJA KONSTITUCIJAI

  • 0

Ukrainos Konstitucinis Teismas ketvirtadienį pripažino, kad šalies prezidento Volodymyro Zelenskio sprendimas paleisti Aukščiausiąją Radą ir sušaukti pirmalaikius rinkimus neprieštarauja Konstitucijai.

„Šiuo sprendimu Ukrainos Konstitucinis Teismas pripažino atitinkančiu Ukrainos Konstituciją Ukrainos prezidento įsaką „Dėl Aukščiausiosios Rados įgaliojimų pirmalaikio nutraukimo ir neeilinių rinkimų paskyrimo“, – sakoma ketvirtadienio vakarą paskelbtame KT pranešime.

Naujasis prezidentas savo inauguracijos kalboje, gegužės 20-ąją pasakytoje iš Aukščiausiosios Rados tribūnos, pareiškė paleidžiantis parlamentą.

Kaip nurodė V. Zelenskis, pagrindinis Aukščiausiosios Rados paleidimo argumentas yra labai mažas piliečių pasitikėjimas šia institucija, o juridinis pagrindas yra – kad nuo 2016 metų parlamente nebuvo koalicijos.

Keliems politikos apžvalgininkams pareiškus, kad toks prezidento žingsnis prieštarauja Konstitucijai, keli parlamentarai kreipėsi į Konstitucinį Teismą, prašydami išaiškinimo.

Pirmalaikiai Ukrainos parlamento rinkimai vyks liepos 21 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS