Ukrainos lyderis O. Scholzui: Rusija naudoja dujotiekį kaip „ginklą“ | Diena.lt

UKRAINOS LYDERIS O. SCHOLZUI: RUSIJA NAUDOJA DUJOTIEKĮ KAIP „GINKLĄ“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį šalyje viešinčiam Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui (Olafui Šolcui) pareiškė, kad Rusija savo dujotiekiu „Nord Stream 2“ naudojasi kaip „geopolitiniu ginklu“.

Rusiškų dujų eksporto į Vokietiją, aplenkiant Ukrainą, vamzdynas „Nord Stream 2“ vis labiau trikdo Vokietijos santykius su Vašingtonu ir Kijevu.

„Turime tam tikrų nesutarimų vertindami“ Rusijos ir Vokietijos energetinį ryšį, sakė V. Zelenskis po derybų su O. Scholzu Kijeve.

„Mes aiškiai suprantame, kad tai yra geopolitinis ginklas“,  – pridūrė jis.

Rusija baigė tiesti dujotiekį, einantį Baltijos jūros dugnu, tačiau Vokietijos reguliavimo institucijos dar turi suteikti leidimą jį naudoti.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) perspėjo, kad rastų būdų „padaryti galą“ šiam projektui, jeigu Rusija įsiveržtų į Rusiją.

Neminėdamas „Nord Stream 2“ pavadinimo O. Scholzas patikino, kad „niekas neturėtų abejoti (Berlyno) ryžtu ir pasiruošimu“ nubausti Rusiją, jeigu ji užpultų  savo kaimynę.

„Mes imsimės veiksmų ir tai bus labai daug apimančios priemonės, turėsiančios reikšmingą poveikį Rusijos ekonominės plėtros galimybėms“, – patikino O. Scholzas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS