Ukrainos ministerija reiškia protestą dėl V. Putino kelionės į Krymą | Diena.lt

UKRAINOS MINISTERIJA REIŠKIA PROTESTĄ DĖL V. PUTINO KELIONĖS Į KRYMĄ

  • 6

Ukrainos užsienio reikalų ministerija sekmadienį išreiškė protestą dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino kelionės į Maskvos aneksuotą Krymą.

„Ukrainos užsienio reikalų ministerija reiškia ryžtingą protestą dėl eilinio nesuderinto su Ukrainos puse Rusijos Federacijos prezidento V. Putino apsilankymo laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje – Autonominėje Krymo Respublikoje ir Sevastopolio mieste 2019 metų rugpjūčio 10 dieną“, – sakoma ministerijos tinklalapyje paskelbtame pareiškime.

„Ši kelionė, kaip ir visi ankstesni su Ukrainos puse nesuderinti Rusijos pareigūnų apsilankymai laikinai okupuotame Ukrainos regione, yra šiurkštus mūsų šalies valstybinio suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimas iš Rusijos pusės“, – priduriama jame.

Ukrainos URM pažymi, kad ji „ir toliau laikosi principingos pozicijos, kad Rusijos valstybės pareigūnams negalima nesuderinus su Ukrainos puse lankytis Ukrainos teritorijoje jos tarptautiniu lygiu pripažįstamose ribose“.

Ši kelionė yra šiurkštus mūsų šalies valstybinio suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimas iš Rusijos pusės.

„Rusijos pusės ir žiniasklaidos bandymas interpretuoti tokius „vizitus“ kaip „eilines“ rusų pareigūnų keliones šalies viduje yra niekingas. Krymas ir Sevastopolis yra neatskiriama Ukrainos suverenios teritorijos dalis“, – pabrėžė Užsienio reikalų ministerija.

Šeštadienį V. Putinas lankėsi Sevastopolyje vykusioje baikerių šventėje, kurią organizavo Kremliaus politiką palaikantis Rusijos klubas „Naktiniai vilkai“. Rusijos prezidentas važiavo motociklu „Ural“, kurio lopšyje sėdėjo Krymo lyderis Sergejus Aksionovas, už V. Putino nugaros sėdėjo Krymo gubernatoriaus pavaduotojas Michailas Razvožajevas.

Tuo metu Maskvoje šeštadienį vyko sankcionuotas mitingas, skirtas paremti Rusijos sostinės valdžios rinkimuose neįregistruotus kandidatus. Rusijos teisėsaugos duomenimis, mitinge dalyvavo apie 20 tūkst. žmonių. Opozicijos grupės „Baltasis skaitiklis“ skaičiavimu, šis skaičius viršijo 49 tūkstančius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Путин Хуи́ло

O aš va, planuoju kelionę į Palestiną. Dabar visi žydai apsiverkit.

jo

neapgalvotai ivesta hahlandiska kalba ,ukrsinai kainavo daug teritoriju,kartais reik pagalvoti ka sakyti,beda per ta lieziuvi.

...

Čia lyg Zuokienė imtų dabar protestuot dėl Zuokulos planuojamos kelionės į Tailandą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS