Ukraina pradėjo tyrimą dėl mobiliojo ryšio operatorės paslaugas sutrikdžiusios atakos | Diena.lt

UKRAINA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL MOBILIOJO RYŠIO OPERATORĖS PASLAUGAS SUTRIKDŽIUSIOS ATAKOS

  • 0

Ukraina antradienį pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl mobiliojo ryšio operatorės paslaugas sutrikdžiusios atakos, ir sakė, kad dėl to įtaria Rusiją.

Stambi Ukrainos telekomunikacijų bendrovė „Kyjivstar“ pranešė, kad programišių ataka prieš ją antradienį ryte nulėmė didelio masto ryšių ir interneto sutrikimus.

„Šį rytą buvome smarkios programišių atakos taikiniu. Ji nulėmė techninį gedimą ir dėl to laikinai neveikė mobilusis ryšys bei internetas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė „Kyjivstar“.

Bendrovė pridūrė, kad vartotojų duomenims pavojus nebuvo iškilęs.

„Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pradėjo baudžiamąją bylą dėl kibernetinės atakos prieš vieną iš nacionalinių mobiliojo ryšio operatorių „Kyjivstar“, – pranešė SBU.

„Viena iš šiuo metu tiriamų versijų yra ta, kad už šios programišių atakos gali slypėti Rusijos Federacijos specialiosios tarnybos“, – teigiama jos pranešime.

„Kyjivstar“ aptarnauja 24,3 mln. mobiliojo ryšio abonentų.

Šį rytą buvome smarkios programišių atakos taikiniu.

Kiek vėliau antradienį „Kyjivstar“ pasmerkė kibernetinę ataką, pavadinusi ją karo aktu.

„Tai karas, jis vyksta ne tik mūšio lauke, bet ir virtualioje erdvėje, ir, deja, dėl šio karo nukenčiame ir mes“, – per nacionalinę televiziją sakė „Kyjivstar“ generalinis direktorius.

Anksčiau Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko pranešė apie didžiulius sutrikimus „Kyjivstar“ tinkle. Pasak jo, daug abonentų liko be ryšio.

Sutrikimas paveikė ir kitus nuo ryšio priklausomus sektorius.

Šiaurės rytuose esančio Sumų miesto valdžia pranešė, kad laikinai neveikia pranešimo apie oro pavojų sistema.

Didžiausiojo šalyje komercinio banko „PrivatBank“ atstovas spaudai Olehas Serha nurodė, kad iš dalies sutriko banko bankų ir grynųjų pinigų terminalų veikla, pranešė visuomeninis transliuotojas „Hromadske“.

Socialiniame tinkle „Telegram“ Olehas Horochovskis, banko „Monobank“ įkūrėjas, teigė, kad prieš šį banką buvo įvykdyta masinė paskirstytos paslaugos trikdymo (DDoS) ataka.

Gairės: kibernetinė ataka, Ukraina, karas Ukrainoje, telekomunikacijų bendrovė, Kyjivstar
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS