Ukrainos nepriklausomybės dienos proga V. Zelenskis kreipėsi į ukrainiečius | Diena.lt

UKRAINOS NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENOS PROGA V. ZELENSKIS KREIPĖSI Į UKRAINIEČIUS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, ketvirtadienį minint šalies Nepriklausomybės dieną, pasveikino ukrainiečius ir pagyrė karius, kurie priešinasi Rusijos pajėgoms pietuose ir rytuose.

„Šiandien švenčiame 32-ąsias mūsų nepriklausomybės – Ukrainos nepriklausomybės – metines. Tai laisvų žmonių šventė“, – sakoma V. Zelenskio pareiškime socialiniuose tinkluose.

Laisvė „yra kiekvieno iš mūsų vertybė, ir mes už ją kovojame“, sakė V. Zelenskis, karui Ukrainoje tęsiantis jau pusantrų metų.

Šalies žvalgybos tarnybos vadovas Kyryla Budanovas platformoje „Telegram“ pareiškė, kad kova už nepriklausomybę „tęsiasi iki šiol – dabar su imperine agresore“ Rusija.

Kyjivo saugumo tarnybos (SBU) vadovas Vasylis Maliukas socialiniame tinkle „Telegram“ taip pat teigė, kad per karą su Maskva ši šventė įgavo naują prasmę.

„Tai tapo ne tik mūsų teisės į gyvybę ir laisvę įsikūnijimu, bet ir didvyriškumo bei drąsos simboliu“, – sakė V. Maliukas.

Šiai dienai paminėti visoje Ukrainoje planuojami įvairūs renginiai.

Briuselyje Europos Sąjungos vyriausybių pastatai naktį buvo apšviesti Ukrainos mėlyna ir geltona spalvomis, o šalia ES vėliavų buvo iškeltos ir Ukrainos vėliavos.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) gyrė ukrainiečius už jų „drąsą, jėgą ir neblėstančią viltį dėl taikos ir klestėjimo ateityje suvienytoje Europoje“.

„Jie yra įkvėpimas visiems europiečiams“, – sakė ji socialiniuose tinkluose.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos nepriklausomybės diena, sveikinimas, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS