Ukrainos pareigūnas: rusai negali jaustis saugūs, kol jų šalis kariauja | Diena.lt

UKRAINOS PAREIGŪNAS: RUSAI NEGALI JAUSTIS SAUGŪS, KOL JŲ ŠALIS KARIAUJA

  • 0

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas užsiminė, kad įsiveržimų į Rusiją gali būti ir kitose jos srityse, ne tik Belgorodo regione, į kurį, kaip teigė rusų pareigūnai, pirmadienį iš Ukrainos teritorijos įsiveržė ginkluota grupuotė.

Pasak O. Danilovo, rusai negali jaustis saugūs, kol jų šalis kariauja nusikalstamą karą, o įsiveržimų bus ir kituose Rusijos pasienio regionuose, kol Vladimiro Putino režimas neužbaigs karo prieš Ukrainą.

„Briansko, Kursko, Voronežo sritys ir kiti kraštai – jie negali būti saugūs atsižvelgiant į tai, kad... Rusijos piliečiai, nepritariantys tam režimui, žinoma, gali bet kuriame Rusijos taške pradėti protestuoti. Dar daugiau, esu tikras, kad tai bus nuolatinis procesas“, – per telemaratoną sakė O. Danilovas.

Maskva antradienį reiškė didelį susirūpinimą dėl antrą dieną vykusių susirėmimų Belgorodo regione, kuris per kovas su grupe, esą patekusia iš Ukrainos, buvo apšaudomas iš artilerijos pabūklų ir minosvaidžių. Ukraina neigia, kad yra kaip nors su tuo susijusi.

Atsakomybę už įsibrovimą į Belgorodo sritį prisiėmė vieno antikremliško Rusijos judėjimo – „Legion „Svoboda Rossii“ („Legionas „Rusijos laisvė“) – nariai. Pranešama, kad įsibrovime taip pat dalyvavo Rusijos ultradešiniųjų grupuotės „Russkij dobrovolčeskij korpus“ („Rusijos savanorių korpusas“, RDK) kovotojai.

Ukrainiečių karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas sakė, kad tarp sukilėlių prieš V. Putino režimą tikslų yra siekis sukurti saugumo juostą civiliams ukrainiečiams apsaugoti ir kad operacijoje dalyvavo vien Rusijos piliečiai.

Gairės: karas Ukrainoje, rusai, saugumas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS