Ukrainos premjeras ragina parlamentą atstatydinti finansų ministrą O. Danyliuką | Diena.lt

UKRAINOS PREMJERAS RAGINA PARLAMENTĄ ATSTATYDINTI FINANSŲ MINISTRĄ O. DANYLIUKĄ

  • 0

Ukrainos premjeras Volodymyras Hroismanas trečiadienį pareiškė pateikęs parlamentui prašymą atstatydinti finansų ministrą Oleksandrą Danyliuką, įvykus incidentui per vėliausią vyriausybės posėdį.

„Pasirašiau prašymą Aukščiausiajai Radai atleisti iš pareigų finansų ministrą Oleksandrą Daniliuką. Jam išprovokavus konfliktą per vyriausybės posėdį jis sau leido imtis veiksmų, mano požiūriu, nesuderinamų su tolesniu darbu ministrų kabineto nariu“, – V. Hroismanas parašė savo „Facebook“ paskyroje.

„Skleisti mūsų tarptautiniams partneriam iškreiptą informaciją prieš Ukrainai svarbias derybas su ES gali sukelti pavojų jų rezultatams, – pridūrė premjeras. – Gaila, bet Oleksandras Danyliukas nepakoregavo savo pasirinktos elgesio linijos net ir aptarus šią padėtį su vyriausybės komanda. Todėl nematau galimybių jam toliau likti jos sudėtyje ir prašiau liaudies deputatų palaikyti mano prašymą.“

Kaip nurodo Ukrainos naujienų agentūra „Unian“, šio konflikto priežastis yra O. Danyliuko laiškas, išsiųstas Didžiojo septyneto (G-7) šalių ambasadoriams. Laiške teigiama, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka mėgino paskirti finansų ministro pavaduotojais savo aplinkos veikėjus ir atsisakė patvirtinti O. Danyliuko pasiūlytą kandidatūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS