Ukrainos premjeras: Rusija jau pradėjo oro atakų kampaniją prieš energetikos infrastruktūrą | Diena.lt

UKRAINOS PREMJERAS: RUSIJA JAU PRADĖJO ORO ATAKŲ KAMPANIJĄ PRIEŠ ENERGETIKOS INFRASTRUKTŪRĄ

  • 0

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis penktadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos vėl pradėjo sistemingą oro atakų prieš šalies energetikos infrastruktūrą kampaniją.

Jis pridūrė, kad šiais metais Ukrainos oro gynybos sistema yra geriau pasirengusi gintis nuo tokių atakų nei praėjusią žiemą.

Praėjusių metų žiemą Rusijos pajėgos ne kartą atakavo Ukrainos energetikos tinklus, todėl milijonai žmonių ilgą laiką neturėjo elektros, šildymo ir vandens.

„Suprantame, kad šio šildymo sezono energetinio teroro etapas jau prasidėjo“, – sakė Ukrainos ministras pirmininkas per ekonomikos forumą Kyjive kitą dieną po to, kai Maskvos pajėgos į Ukrainą paleido daugiau kaip 40 sparnuotųjų raketų.

„Per pastarąsias dvi savaites įvyko pirmieji išpuoliai prieš regionines elektros stotis“, – sakė jis, taip pat paminėdamas išpuolius prieš kuro gamybos ir saugojimo objektus.

Praėjusią žiemą Rusijos pajėgų surengtos atakos paskatino Ukrainą, padedant sąjungininkams Vakaruose, sustiprinti savo oro gynybą.

„Esame daug geriau pasirengę ir stipresni nei praėjusiais metais. Žinoma, žiema bus sunki“, – pridūrė D. Šmyhalis.

„Tačiau mes esame geriau pasirengę, nes suprantame, ką ruošia priešas, su kokiomis grėsmėmis ir iššūkiais mes visi susiduriame“, – kalbėjo jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę lankosi Vašingtone, kur surengė derybas dėl didesnio JAV ginkluotės kiekio užsitikrinimo, sakydamas, kad oro gynyba yra vienas iš Kyjivo prioritetų.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos premjeras, Denysas Šmyhalis, energetikos infrastruktūra, oro ataka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS