V. Zelenskis: karas su Rusija nėra aklavietėje | Diena.lt

V. ZELENSKIS: KARAS SU RUSIJA NĖRA AKLAVIETĖJE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį paneigė, kad jo šalies karas su Rusija atsidūrė aklavietėje, vienam aukšto rango ukrainiečių kariškiui šią savaitę paskelbus tokių komentarų.

Fronto linija tarp dviejų kariaujančių pusių kone metus beveik nejuda, o vienas Ukrainos aukšto rango pareigūnas šią savaitę perspėjo, kad konfliktas atsidūrė aklavietėje.

„Laikas eina ir žmonės pavargę ... Bet tai nėra aklavietė“, – sakė V. Zelenskis per spaudos konferenciją Kyjive su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Kiek anksčiau žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad JAV ir ES pareigūnai su Kyjivu kalbėjosi apie tai, ką galėtų duoti derybos su Rusija, Ukrainos lyderis paneigė, kad Vakarų šalys daro jam spaudimą pradėti tokias derybas su Maskva.

„Niekas iš mūsų partnerių nespaudžia mūsų sėsti prie stalo su Rusija, kalbėtis su ja ir kažką jai duoti“, – sakė jis.

Karui tęsiantis jau dvidešimtą mėnesį, o Ukrainai vis siekiant pažangos kontrpuolime, V. Zelenskis nuolat susitikinėja su Vakarų šalių vadovais, siekdamas užkirsti kelią nuovargiui nuo konflikto.

Ukrainos lyderis pažymėjo, kad Izraelio ir „Hamas“ karas taip pat atitraukė dėmesį nuo Ukrainos, ir teigė, kad tai yra „Rusijos tikslas“.

„Žinoma, akivaizdu, kad karas Artimuosiuose Rytuose, šitas konfliktas, nukreipia dėmesį“, – kalbėjo V. Zelenskis.

„Jau buvome patekę į labai sudėtingas situacijas, kai dėmesio Ukrainai beveik nebuvo“, – pareiškė jis, bet pridūrė: „Esu visiškai tikras, kad įveiksime šį iššūkį.“

Ukrainos rėmėjai, įskaitant Jungtines Valstijas, tvirtina esantys pasirengę teikti Kyjivui karinę ir finansinę paramą tiek, kiek reikės nugalėti Rusiją.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Ursula von der Leyen
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS