Ukrainos vyriausybė nori su Vokietija ir Prancūzija aptarti padėtį Donbase | Diena.lt

UKRAINOS VYRIAUSYBĖ NORI SU VOKIETIJA IR PRANCŪZIJA APTARTI PADĖTĮ DONBASE

  • 2

Ukrainos vyriausybė nori su Vokietija ir Prancūzija aptarti naują smurtą Rytų Ukrainoje. Tai pirmadienį Kijeve paskelbė Ukrainos užsienio reikalų ministras Vadimas Pristaika, kuriuo remiasi agentūra „Reuters“.

Savaitgalį Rytų Ukrainoje per mūšius su prorusiškais separatistais žuvo du Ukrainos kariai ir dar dešimt buvo sužeisti. Abi pusės kaltina viena kitą smurto proveržiu.

2019 metų pabaigoje vykęs viršūnių susitikimas vadinamuoju Normandijos formatu, kuriame dalyvavo Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir Ukrainos vadovai, šiek tiek sušvelnino įtampą Donbase, kur nuo 2014 metų vyksta karo veiksmai. Buvo pasikeista belaisviais, taip pat laikytasi paliaubų palei demarkacinę liniją tarp Ukrainos dalinių ir separatistų kontroliuojamų teritorijų.

V. Pristaika pareiškė susirūpinimą dėl naujų mūšių. Karas Rytų Ukrainoje nuo 2014 metų pražudė daugiau kaip 13 000 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bliamba

- "Ukrainos vyriausybė nori su Vokietija ir Prancūzija aptarti naują smurtą Rytų Ukrainoje..." Kodel " Ukrainos vyriausybė " nenori ta "aptarti" Su LR URM sefa - buves kauno komsorga- Lina -Xriu-xiuru??":)

Memel

Ka jus galyt be RUSSIJOS!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS