Ukrainos žvalgyba: rusų pajėgos rengia sabotažo grupes misijoms Ukrainos pietuose | Diena.lt

UKRAINOS ŽVALGYBA: RUSŲ PAJĖGOS RENGIA SABOTAŽO GRUPES MISIJOMS UKRAINOS PIETUOSE

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausioji žvalgybos valdyba pranešė, kad Rusijos pajėgos rengia keletą specialiųjų grupių ardomiesiems reidams į vyriausybės kontroliuojamas teritorijas Pietų Ukrainoje kitais metais, pranešė „Ukrinform“.

„Kerštingi Maskvos lyderiai sunerimę dėl pralaimėjimo Juodojoje jūroje. Rusija ketina 2024-iesiems parengti specialiąsias grupes sabotažo reidams ir provokacijoms laisvų pietinių Ukrainos regionų teritorijoje“, – sakoma pranešime.

Siekdama išlaikyti karo veiksmų intensyvumą 2024 m., Rusija taip pat stengiasi sustiprinti puolimo padalinių kovinį pajėgumą, jie komplektuojami ir iš laikinai okupuotų Ukrainos rajonų gyventojų.

Valdyba pridūrė, kad Rusija greitai pritrūksta leitenantų, todėl karinė vadovybė siekia paspartinti jaunesniųjų leitenantų rengimą ir sutrumpinti atitinkamų kursų terminus. „Tokį sprendimą lėmė rimti jaunesniųjų karininkų nuostoliai jų invazinių pajėgų kare prieš Ukrainą“, – rašoma pranešime. Praėję pagreitintus mokymus ir gavę karininko laipsnį, jie nedelsiant dislokuojami į karo zoną.

Anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad priešai suaktyvino oro žvalgybą pietinėje operacijos zonoje, įskaitant visą Chersono sritį.

Gairės: karas Ukrainoje, rusų pajėgos, rengia sabotažo grupes, Ukrainos pietūs
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS