Ultrakairioji partija pirmąkart vadovaus vienam iš Vokietijos regionų | Diena.lt

ULTRAKAIRIOJI PARTIJA PIRMĄKART VADOVAUS VIENAM IŠ VOKIETIJOS REGIONŲ

  • 0

Vokietijos ultrakairioji partija „Die Linke“ („Kairė“) penktadienį pirmąkart nuo Šaltojo karo pabaigos perėmė kontrolę viename iš šalies regionų, kai Tiuringijos žemės parlamentas išrinko vietos premjeru šios partijos atstovą Bodo Ramelową (Bodą Ramelovą).

„Die Linke“, kurios šaknys siekia Rytų Vokietijos lyderio Ericho Honeckerio (Ericho Honekerio) Socialistų vienybės partiją (SED), pastačiusią Berlyno sieną, vadovaus retai apgyventam Vokietijos regionui kartu su centro kairiąja Socialdemokratų partija (SPD) ir Žaliųjų partija naujoje trinarėje koalicijoje.

Pirmąkart suformuota „Die Linke“, SPD ir žaliųjų koalicija gali sukelti bangų kanclerės Angelos Merkel plačioje federalinio lygmens koalicijoje, nes jos partneriai socialdemokratai leido suprasti esantys pasiruošę suvienyti jėgas su žaliaisiais ir ultrakairiaisiais po visuotinių rinkimų 2017 metais.

Tiuringija yra viena iš 16 Vokietijos žemių. „Die Linke“, populiari buvusioje komunistinėje Rytų Vokietijoje, yra viena iš penkių partijų, kontroliuojančių regionų vyriausybes kartu su A.Merkel Krikščionių demokratų sąjunga (CDU), Krikščionių socialine sąjunga (CSU), SPD ir žaliaisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS