UNICEF metų nuotraukoje – iš liepsnojančios pabėgėlių stovyklos bėgantys vaikai | Diena.lt

UNICEF METŲ NUOTRAUKOJE – IŠ LIEPSNOJANČIOS PABĖGĖLIŲ STOVYKLOS BĖGANTYS VAIKAI

UNICEF išrinko 2020 metų nutrauką, kurioje matyti iš  liepsnojančios Morijos pabėgėlių stovyklos Graikijos Lesbo saloje bėgantys vaikai. Graikų fotografo Angeloso Tzortzinio nuotraukoje užfiksuota jaudinanti vaikų drąsa, sumišimas ir noras padėti didžiulės bėdos akivaizdoje, antradienį pranešė JT Vaikų fondas.

UNICEF globėja Elkė Büdenbender sakė, kad ši nuotrauka yra „primygtinis priminimas“. Ji  pasakoja dramą, vykstančią prie mūsų namų durų. „Nuotrauka suveda mus į akistatą su žmogiškąja pareiga: mes Europoje pagaliau turime rasti atsakymą – ir vaikams Morijoje. Mes drauge turime daryti daugiau, kad ir į jų gyvenimą atneštume vilties“, - kalbėjo E. Büdenbender.

Antra vieta prestižiniame konkurse atiteko indų fotografo Supratimo Bhattacharjee reportažui. Jis vaizduoja didžiausiose Azijos anglies telkiniuose dirbančių vaikų likimą. Rusų kilmės vokiečių fotografas Jevgenijus Makarovas užėmė trečią vietą. Jo nuotrauka rodo baleto mokyklą Brazilijoje – tai atsakas į smurtą ir narkotikus vaikų kasdienybėje Rio de Žaneiro lūšnynuose.

Tarptautiniame UNICEF konkurse profesionalūs fotožurnalistai buvo apdovanoti jau 21 kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vokietis Zalupkinas

Patys atbegeliai parazitai ir padege stovykla, kad Merkeliene greiciau juos priimtu ir duotu pasalpas, bei butus jiems veistis.

Antropologas

Vokiečių fotografas Jevgenijus Makarovas. Tautybe, manau, aiski.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS