Už mokesčių mokėtojų pinigus - salelė antims | Diena.lt

UŽ MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ PINIGUS - SALELĖ ANTIMS

Dar vienas Didžiosios Britanijos opozicijos parlamentaras priverstas raudonuoti. Paaiškėjo, kad jis susigrąžino 1 600 svarų (apie 6 300 litų) mokesčių mokėtojų pinigų už įsirengtą salelę antims.

Pasak dienraščio "The Daily Telegraph", konservatorius Peteris Viggersas šį medinį statinį įsigijo tvenkiniui prie savo namų Hampšyre, pietinėje Anglijoje. "Kalbėjausi su juo praėjusį vakarą ir pasakiau: turi nedelsiant paskelbti apie savo atsistatydinimą arba aš pašalinsiu tave iš konservatorių gretų. Jis iškart pareiškė atsistatydinsiantis", - sakė Konservatorių partijos pirmininkas Davidas Cameronas. Konservatorių lyderis nurodė partijos viduje ištirti visus abejotinus parlamento narių išlaidų susigrąžinimo atvejus.

Bendruomenių rūmus pastarąsias dvi savaites krečia skandalai, kurie kilo "The Daily Telegraph" paviešinus gautus dokumentus apie parlamentarų išlaidas. Įstatymų leidėjai, anot dienraščio, nesivaržydami švaistė mokesčių mokėtojų pinigus viskam: nuo maisto ir gėrimų iki teniso kortų remonto bei griovių valymo. Dėl skandalo buvo priverstas atsistatydinti Bendruomenių rūmų pirmininkas Michaelas Martinas. Jis tapo pirmuoju per daugiau nei 300 metų žemųjų rūmų pirmininku, kuris buvo priverstas pasitraukti iš savo posto.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS