Uždarytas kone tris dešimtmečius veikęs pokalbių tinklas ICQ | Diena.lt

UŽDARYTAS KONE TRIS DEŠIMTMEČIUS VEIKĘS POKALBIŲ TINKLAS ICQ

  • 2

Pokalbių tinklo ICQ, kuris kadaise turėjo 100 mln. naudotojų, o pastaraisiais metais priklausė rusams, veikla trečiadienį buvo nutraukta.

ICQ 1996-aisiais sukūrė grupė Izraelio programuotojų, kad vartotojai galėtų bendrauti teksto žinutėmis realiuoju laiku. Praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio viduryje tai buvo didelė naujovė.

Praėjus keleriems metams po sukūrimo ICQ įsigijo ankstyvojo interneto milžinė „AOL“. Tūkstantmečio pradžioje JAV įmonė skelbė, kad ICQ turi daugiau nei 100 mln. naudotojų paskyrų.

Daugiau nei prieš dešimtmetį ICQ buvo parduota Rusijos bendrovei, kuri paskui buvo pervadinta į „VKontakte“. Šis socialinis tinklas dažnai pavadinamas rusiškuoju „Facebook“.

Į žiniasklaidos akiratį ICQ trumpam grįžo 2018-aisiais, kai Rusijoje buvo uždraustas socialinis tinklas „Telegram“, o vyriausybė žurnalistams pranešė, kad savo komunikaciją perkelia į šį tinklą.

Trečiadienį ICQ interneto svetainėje paskelbtame pranešime patvirtinama, kad paslaugos teikimas nutrauktas, o vartotojai buvo paraginti užsiregistruoti kitose „VKontakte“ susirašinėjimo platformose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Reklamos aukoms

Visa laika diktavo mada ,ne technologijos kokybe, reklamos aukos seke piniguociu kopijuojamas technologijomis, perpirktom bendrovemis. Gaila, bet lietuva , nors ir bus spiegiaciu kitaip, po truputi virsta akmens amziaus arena ... Neispruse individai vis stipriau salina is kelio issilavinusius ...

taip

satanystai nor uzglusint visa tiesa bet ju bioklonu diktatura ant paciu zlugymo ribos nes tai bedvasiai parazitai kuriuos pati zeme atmes ir jiems nepavyks visus sunaikint nes patys esa ant sios ribos =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS